Δήμαρχος στο Σότσι η Ισινμπάγεβα

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 22:02
UPD:22:02

Ο τίτλος της δημάρχου του Σότσι απενεμήθη στην Ρωσίδα Ολυμπιονίκη Γελένα Ισινμπάγεβα. Στη φωτογραφία, από την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

A- A A+

«Αποφασίσαμε να ορίσουμε τη Γελένα δήμαρχο του αθλητικού χωριού στις παράκτιες εγκαταστάσεις,» δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Σότσι, Ντμίτρι Τσερνισένκο, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στα γραφεία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής. «Αργότερα θα αποφασίσουμε και για το δήμαρχο στις ορεινές εγκαταστάσεις,» πρόσθεσε.

Η 30χρονη Ρωσίδα Ολυμπιονίκης, που κατέκτησε τα χρυσά μετάλλια στους Αγώνες του 2004 και του 2008 στο επί κοντώ, παρέμεινε αήττητη στις αναμετρήσεις από το 2003 έως το 2009. Η πρώτη ήττα ήρθε στο παγκόσμιο του Βερολίνου, το 2009, οπότε και αποφάσισε να ξεκουραστεί για ένα διάστημα.

Η Ισινμπάγεβα επέστρεψε πέρυσι, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αργότερα δήλωσε ότι έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα της ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Στις παράκτιες εγκαταστάσεις του Σότσι περιλαμβάνεται το κυρίως Ολυμπιακό πάρκο της ρωσικής πόλης, που αποτελεί ένα από τα ομορφότερα θέρετρα της Μαύρης Θάλασσας. Περιλαμβάνει το αθλητικό χωριό, το Ολυμπιακό στάδιο, γήπεδα χόκεϊ επί πάγου, κέρλινγκ, καλλιτεχνικού πατινάζ και πατινάζ ταχύτητας καθώς και το κέντρο τηλεοπτικών μεταδόσεων.

Οι ορεινές εγκαταστάσεις στην Κράσναγια Πολιάνα, περίπου 70 χιλιόμετρα από το κέντρο του Σότσι, θα φιλοξενήσουν όλα τα αλπικά αγωνίσματα, όπως δίαθλο, έλκυθρο και άλμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις