Bρετανικές εφημερίδες για τις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 13:34
UPD:13:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βλάχος Α

Μέτρα ασφαλείας μπροστά από την ΓΑΔΑ. Βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής συλλαμβάνονται από νωρίς το πρωί ανά το λεκανοπέδιο Αττικής, σε εφαρμογή 40 ενταλμάτων που εκδόθηκαν από τις δικαστικές Αρχές, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Τα εντάλματα σύλληψης εκτελούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

A- A A+

«Η ελληνική αστυνομία ερευνά την σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα. Επίσης τονίζει πως «αν και η Χρυσή Αυγή αποτελεί το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα, έχει χάσει την δημοτικότητα της μετά την δολοφονία του Φύσσα», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα Times.

H Guardian επισημαίνει ότι συνολικά έχουν εκδοθεί 35 εντάλματα συλλήψεως και τονίζει ότι πρόκειται για την πρώτη σύλληψη αρχηγού κόμματος στην Ελλάδα μετά το 1974.

Η Daily Telegraph υπογραμμίζει ότι οι συλλήψεις έγιναν μια μέρα μετά τις απειλές παραιτήσεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Μια τέτοια εξέλιξη» παρατηρεί ο αρθρογράφος «θα μπορούσε να προκαλέσει εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε χθες βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Guardian. Σε αυτό μια Ελληνίδα κατηγορεί δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ότι της επιτέθηκαν με μαχαίρι στο πρόσωπο και τα χέρια «μια μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επειδή φορούσε μπλούζα με αντιφασιστικά συνθήματα», όπως εξηγεί χαρακτηριστικά η ίδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή