Σ. Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί την πολιτική ανωμαλία

Σχόλιο για την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση του νεοναζισμού
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 17:44
UPD:28/09/2013 00:03
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου (φωτογραφία αρχείου) σημείωσε ότι σε περίπτωση κήρυξης εκλογών, η Ελλάδα θα ξαναβρισκόταν στο κενό ακριβώς τη στιγμή που κάνει τα πρώτα βήματα για να βγει από τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων ετών.

A- A A+

Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί την πολιτική ανωμαλία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί με τη σειρά του την πολιτική ανωμαλία, τώρα πια χωρίς προσχήματα, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού φαινομένου.

«Αυτό το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση, το διακήρυσσε με κάθε τρόπο, προετοίμαζε ανοικτά «εξέγερση» για το φθινόπωρο, εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ότι η κυβέρνηση θα ανατραπεί στους δρόμους ενώ προσπάθησε να εμπλέξει σε αυτό και τα σχολεία», αναφέρει.

Ωστόσο, προσθέτει, για μια ακόμα φορά, όλα τα σχέδιά του απέτυχαν, για μια ακόμα φορά, οι δημοσκοπήσεις δεν τον ευνοούν.

«Πάνω στην απελπισία του, σήμερα πιάστηκε από την αφορμή που του προσέφερε η Χρυσή Αυγή, που υπό την πίεση της δικαιοσύνης απειλεί να παραιτήσει όλους τους βουλευτές της και να προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες. Τους διαμηνύσαμε ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική γνώμη. Για την ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ το πάει ακόμα πιο μακριά και ζητεί γενικές εκλογές», παρατηρεί.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σε περίπτωση κήρυξης εκλογών, η Ελλάδα θα ξαναβρισκόταν στο κενό ακριβώς τη στιγμή που κάνει τα πρώτα βήματα για να βγει από τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων ετών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει, επιδιώκει να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού που έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αντέχει την ιδέα ότι η κατάσταση ήδη αρχίζει να βελτιώνεται. «Δεν το αντέχουν και το φοβούνται περισσότερο από κάθε τι», τονίζει.

«Όλες οι δυνάμεις που προέβλεπαν  την καταστροφή, προσπαθούν τώρα  να φέρουν την καταστροφή, επειδή οι προσδοκίες τους διαψεύδονται. Αλλά η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ούτε από τη Χρυσή Αυγή ούτε από κανέναν. Η δημοκρατική νομιμότητα και η ομαλότητα είναι απαραίτητες για να βγει η χώρα από την κρίση. Και παραμένουν οι κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης», καταλήγει.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή