«Η Αστυνομία δεν συντάσσεται ούτε με κουκουλοφόρους ούτε με ακροδεξιούς»

Δηλώσεις του προέδροου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής,
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 17:42
UPD:17:42
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ, τις παραιτήσεις ανώτερων αξιωματικών αλλά και τις μεταθέσεις τους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στο naftemporiki.gr κάνει σαφές πως η Ελληνική Αστυνομία δεν συντάσσεται ούτε με κουκουλοφόρους, ούτε με ακροδεξιούς.

«Για μια ακόμη φορά ο εργαζόμενος αστυνομικός βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Τιθέμεθα υπό διωγμό, στοχοποιούμαστε και αναλόγως των περιστάσεων μας κατηγορούν ότι συντασσόμαστε με τους γνωστούς κουκουλοφόρους του αναρχικού χώρου (γνωστούς –αγνώστους) και άλλοτε με τον ακροδεξιό χώρο. Οι αστυνομικοί έχουν πληρώσει με φόρο αίματος την υπεράσπιση και τήρηση της Δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα και αυτό δεν μπορούν να το υποσκελίζουν και να το ξεχνούν ανάλογα με τα συμφέροντα που επιθυμούν να εξυπηρετήσουν», τονίζει ο κ. Γερακαράκος.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γρηγόρης Γερακάκος.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, επισημαίνει ακόμη ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται η σκέψη ή η ψήφος κανενός στο όνομα της καταπολέμησης του φασισμού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να υστερεί και να έπεται  των ‘τηλεοπτικών δικαστηρίων’. Δεν μπορεί να ποινικοποιούν τη σκέψη ή την ψήφο κανενός στο όνομα της καταπολέμησης του φασισμού. Είναι η Δημοκρατία αυτή που θέλουν να κατοχυρώσουν – προστατεύσουν ή τα ποσοστά τηλεθέασης και τα ποσοστά των κομμάτων τους;».

Για το «ξήλωμα» ανώτερων αξιωματικών

Αναφερόμενος στο «ξήλωμα» ανωτέρων αξιωματικών, ο κ. Γερακαράκος τονίζει:  «Δεν με αφορούν θέματα Διοίκησης ως συνδικαλιστής. Ωστόσο, δεν έπρεπε να γίνει με αυτόν τον τρόπο. Θεωρώ ότι δεν έπρεπε να αφήσουν αυτές τις σκιές που γιγαντώθηκαν για όλη την ΕΛΑΣ».

Για την έρευνα σχετικά με θύλακες της Χρυσής Αυγής στο Σώμα

Για την εντολή που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη διεξαγωγή έρευνας στους κόλπους της Αστυνομίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας υποστηρίζει πως «εάν από την έρευνα διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αστυνομικοί που προέβησαν σε παράνομες πράξεις και καταπάτησαν τον όρκο τους, δεν έχουν καμία θέση στο Σώμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή