Επιχείρηση - σκούπα στην ΕΛΑΣ

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 09:52
UPD:13:51
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Αλυσιδωτές εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛΑΣ σήμανε η εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για διενέργεια έρευνας ώστε να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών περί θυλάκων της Χρυσής Αυγής εντός του Σώματος.

Ήδη χθες ανακοινώθηκαν αντικαταστάσεις επτά αξιωματικών, μεταξύ των οποίων είναι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Νίκαιας και ο επικεφαλής της διμοιρίας της ΥΑΤ στο Κερατσίνι, καθώς μέλη της φέρονται να πέταξαν πέτρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων στις 18 Σεπτεμβρίου, χωρίς να παρεμποδιστούν ούτε να συλληφθούν.

Επίσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, καθώς και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ύστερα από την αδράνεια που καταλογίζεται στις αστυνομικές αρχές της Χαλκίδας για τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής, τα οποία κρατούσαν κοντάρια και ασπίδες έξω από τα τοπικά γραφεία του κόμματος την περασμένη Παρασκευή.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό φέρονται να υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους και δύο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.  

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, βούληση του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια είναι να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά στο Σώμα.

Η έρευνα σχετικά με τα καταγγελλόμενα στον Τύπο για ενεργό εμπλοκή αστυνομικών στη δραστηριότητα του κόμματος και τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη αδικημάτων ανατέθηκε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ στον διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η κινητοποίηση για την πάταξη κάθε φαινομένου αδράνειας και ανοχής αστυνομικών απέναντι στη Χρυσή Αυγή ήλθε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η έρευνα ξεκινά καθυστερημένα, καθώς σχετικές καταγγελίες είχαν καταγραφεί και στο παρελθόν χωρίς να κινηθεί καμία διαδικασία.

«Πάμπολλα περιστατικά ανοχής»

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος υποστήριξε ότι «την τελευταία τριετία υπάρχουν πάμπολλα περιστατικά στα οποία συνάδελφοι επέδειξαν ανοχή σε κρούσματα βίας από μελή της Χρυσής Αυγής».

Είπε ακόμη ότι η Ομοσπονδία είχε κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στην ηγεσία της ΕΛΑΣ όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων φαινομένων.

«Δυστυχώς όμως οι εκκλήσεις και οι παρεμβάσεις δεν εισακούστηκαν», πρόσθεσε ο κ. Φωτόπουλος.

Δ. Στρατούλης: Σταγόνα στον ωκεανό

«Σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτήρισε τις εκκαθαρίσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και χρέωσε στην κυβέρνηση αργοπορία.
 



 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή