Λ. Γρηγοράκος: «Όχι» σε απολύσεις, «ναι» σε διαδημοτικές μετακινήσεις εντός νομού

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 16:53
UPD:17:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η αναμόρφωση της αυτοδιοίκησης είναι πρώτη προτεραιότητα, σημειώνοντας πως η αξιολόγηση των υπηρεσιών δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει σκοπό να κάνει απολύσεις στους ΟΤΑ, αλλά διαδημοτικές μετακινήσεις σε επίπεδο νομού, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, από το βήμα ημερίδας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θέλουμε μια ενδονομαρχιακή, με την έννοια του νομού, κινητικότητα και με τον όρο κινητικότητα δεν εννοώ διαθεσιμότητα, το ξεκαθαρίζω», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος. Σημείωσε ακόμη ότι υπάρχουν 1.300 κατηγορίες εργαζομένων στους δήμους και ζήτησε τη συμβολή της ΚΕΔΕ προκειμένου «να κάνουμε μικρότερες κατηγορίες ώστε να γίνονται μετακινήσεις και να μην απολυθεί κανείς».

«Εσείς θα αξιολογήσετε τις δομές σας, εσείς θα βάλετε τα κριτήρια, θα αποφασίσετε για τα του οίκου σας και ύστερα θα έρθουμε εμείς» είπε απευθυνόμενος στους δημάρχους και τα στελέχη των δήμων, ενώ χαρακτήρισε «κακουργηματικού χαρακτήρα» τις οριζόντιες απολύσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η αναμόρφωση της αυτοδιοίκησης είναι πρώτη προτεραιότητα, σημειώνοντας πως η αξιολόγηση των υπηρεσιών δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού. «Κάποτε που η θάλασσα ήταν γιαούρτι δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Τελειώσαμε με τη θάλασσα-γιαούρτι. Τώρα η θάλασσα είναι γεμάτη αλμύρα. Λεφτά δεν υπάρχουν», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τέλος από δημάρχους και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ο κ. Γρηγοράκος γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει πολύ σύντομα λύση στο πρόβλημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή