«Δημοκρατικό μέτωπο» κατά της Χ.Α. συγκροτεί η ΚΕΔΕ

Κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις κατά του φασισμού
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 15:38
UPD:15:44
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Η Ένωση αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων εκφράζοντας έμπρακτα την καταδίκη φασιστικών φαινομένων, όπως η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

A- A A+

Να απομονώσουν και να κηρύξουν ανεπιθύμητη στις πόλεις τους την Χρυσή Αυγή καλεί με ψήφισμά της, τα δημοτικά συμβούλια όλης της χώρας η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Η ΚΕΔΕ προαναγγέλλει μάλιστα ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός «δημοκρατικού μετώπου» προκειμένου «να ξεριζωθεί η δολοφονική δράση αυτής της εγκληματικής οργάνωσης» όχι μόνο από το πολιτικό σύστημα, αλλά και από την κοινωνία».

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση αποφάσισε να προχωρήσει σε σειρά κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων εκφράζοντας έμπρακτα την καταδίκη φασιστικών φαινομένων, όπως η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών, θα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ιδίως της νεολαίας και των μαθητών.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

  • Η πραγματοποίηση  μαζί με την ΕΝΠΕ μεγάλης συγκέντρωσης της Αυτοδιοίκησης κατά του ναζισμού στο Σύνταγμα.
  • Η παράλληλη διοργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων στις μεγάλες πόλεις.
  • Η έκδοση έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού με αναφορά στις θηριωδίες και τα ολοκαυτώματα του ναζισμού και του φασισμού κατά την περίοδο της κατοχής στην πατρίδα μας.

Η ΚΕΔΕ καλεί τέλος τους δημάρχους της χώρας να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις και συζητήσεις με τοπικούς φορείς, με συλλόγους και με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη δημιουργία κινήματος κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή