Σίμος Κεδίκογλου: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

«Σύντομα η ολοκλήρωση της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή»
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 11:26
UPD:12:01
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται... δεν βραχυκυκλώνει, η Δικαιοσύνη θα ολοκληρώσει το έργο της», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, στο ενδεχόμενο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και διενέργειας επαναληπτικών εκλογών.

Μιλώντας στο «Star», ο κ. Κεδίκογλου τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επισημαίνοντας πως «εάν χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικές εκλογές, θα γίνουν στις περιφέρειες που θα είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί ο αριθμός των βουλευτών».

Εκτίμησε παράλληλα πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα (από την ερχόμενη εβδομάδα και μετά), ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι για τα αυτόφωρα αδικήματα μπορεί να συλληφθεί βουλευτής.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη. «Εάν θέλουν επαναληπτική εκλογή θα την έχουν, αν θέλουν αποσταθεροποίηση δεν θα την έχουν», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ

Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε μάλιστα στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, τα κόμματα να κατέβουν με έναν υποψήφιο απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Το κεντρικό μήνυμα θα είναι ένα, απέναντι σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία έχουμε τις λογικές τις φασιστικές της Χρυσής Αυγής, τόνισε.

Παράλληλα, με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», η κ. Μπακογιάννη διεμήνυσε ότι η χώρα μας δεν κινδυνεύει από πραξικόπημα και πρόσθεσε πως πρέπει να στείλουμε μήνυμα ομοψυχίας και σταθερότητας για να προστατεύσουμε θυσίες του ελληνικού λαού.

Εάν οι χρυσαυγίτες βουλευτές «κάνουν πράξη τους λεονταρισμούς τους» και στηθούν επαναληπτικές κάλπες στις περιφέρειες απ’ όπου θα παραιτηθούν οι βουλευτές τους, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα μετατρέψει τις κάλπες αυτές σε ένα διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και κατά του Μνημονίου, δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Είμαστε βέβαιοι ότι η λαϊκή ψήφος θα είναι ένα συντριπτικό ‘όχι’ εναντίον του ναζισμού και ένα καθαρό 'όχι' εναντίον του Μνημονίου», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ κατηγόρησε το επιτελείο του Πρωθυπουργού για ««τυχοδιωκτικά παιχνίδια με τη δημοκρατία». «Το ‘ανέβασμα’ της φαιδρής ιστορίας με έναν από τους δεκάδες συνδέσμους Εφέδρων, εξυπηρετεί σενάρια της κυβέρνησης που ορισμένοι στο Μαξίμου έχουν στο μυαλό τους, Δηλαδή να ‘σκεπάσουν’ την Τρόικα, το Μνημόνιο που έρχεται, την ανεργία, την ύφεση κ.ο.κ με το δίλημμα ‘σταθερότητα ή χάος’ και τον Σαμαρά ως εκπρόσωπο των νοικοκυραίων, δήθεν να υπερασπίζεται τη σταθερότητα», παρατήρησε.

ΕΔΕ για αστυνομικό που φέρεται να εκπαίδευε Χρυσαυγίτες

Εν τω μεταξύ, ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε η ΕΛΑΣ για την υπόθεση αστυνομικού στη Ρόδο, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να  εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η έρευνα έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή