ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο οι συζητήσεις για ΕΑΣ - ΕΛΒΟ

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 10:49
UPD:11:34
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
A- A A+

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να σταματήσει κάθε περαιτέρω συζήτηση με την τρόικα για τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσάπτοντάς της πως «αδύναμη και χωρίς ολοκληρωμένη πρόταση» κατέστησε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία «αντικείμενο μιας ασπόνδυλης "διαπραγμάτευσης" χωρίς αρχή, μέση και τέλος».

Σε δήλωσή τους οι βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Βασίλης Χατζηλάμπρου σημειώνουν ότι μεγάλος απών από τις συζητήσεις με τους τροϊκανούς είναι «οι πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε πυρομαχικά, οπλικά συστήματα και οχήματα, που αρκούν για να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ».

«Οι συζητήσεις που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της οδού Νίκης αποτελούν ένα ακόμα σκάνδαλο σε βάρος της άμυνας και του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους κ. Δρίτσα και Χατζηλάμπρου, «το περίφημο σχέδιο για τη "Νέα Ελλάδα" του Αντώνη Σαμαρά αποδείχθηκε γρήγορα όνειρο θερινής νυκτός και μικρής διάρκειας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν τέλος πως «ΕΑΣ και ΕΛΒΟ είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Δεν παζαρεύονται, δεν εκποιούνται, δεν κλείνουν».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Μηνυτήρια αναφορά για πιθανή κακοδιαχείριση της ΛΑΡΚΟ

Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για πιθανή κακοδιαχείριση της ΛΑΡΚΟ συνυπογράφουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλειος Καπερνάρος, Τέρενς Νικόλαος Κουίκ και Ραχήλ Μακρή.

Στην αναφορά τους αυτή, η οποία κατατέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι βουλευτές ζητούν από τη Δικαιοσύνη να προβεί σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, με θετικές πράξεις ή παραλείψεις, από ιδιώτες ή δημοσίους λειτουργούς και να εντοπισθούν οι δράστες αυτών.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι αξιοποιώντας στοιχεία από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, επισκέψεις στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις εργαζομένων και συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταϊκούρα στοιχειοθέτησαν την εν λόγω μηνυτήρια αναφορά.

Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι στη συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, η κ. Μακρή ζήτησε να υπάρξει κρατικός έλεγχος για τα πεπραγμένα της παρούσας και των προηγούμενων διοικήσεων καθώς υφίστανται υπόνοιες κακοδιοικήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Στη δήλωση του κ. Σταϊκούρα ότι τον απασχολεί μόνο το παρόν της ΛΑΡΚΟ, η κ. Μακρή είχε υπογραμμίσει ότι το παρελθόν προσδιορίζει το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον και δεν μπορεί η συγκυβέρνηση με πρόσχημα την πίεση των δανειστών να συγκαλύπτει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Οι διορισμένες διοικήσεις από τους κομματικούς στρατούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν σαφείς ευθύνες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθούν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή