Ήρωες του «Muppet Show» στο Μουσείο αμερικανικής ιστορίας

Δωρεά, με αφορμή την επέτειο των 77ων γενεθλίων του Τζιμ Χένσον
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 14:39
UPD:26/09/2013 00:55
A- A A+

Ο Κέρμιτ ο βάτραχος, διευθυντής και παρουσιαστής του «The Muppet Show», και η θηλυκή μαριονέτα Mις Πίγκι, το συμπαθέστατο γουρουνάκι με συμπεριφορά ντίβας, θα φιλοξενούνται πλέον στο Μουσείο αμερικανικής ιστορίας στο National Mall της Ουάσιγκτον.

Οι δύο αγαπημένες κούκλες του «Muppet Show» μαζί με ακόμα 19 από τους ήρωες του μαριονετίστα και τηλεοπτικού παραγωγού, Τζιμ Χένσον, συμπεριλαμβανομένων και πρωταγωνιστών του «Sesame Street», κατέλαβαν την θέση τους στην ιστορία.

REUTERS/LARRY DOWNING
«Είμαι πολύ χαρούμενη που το έργο του πατέρα μου αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας αυτής», δήλωσε ο Τσέριλ, ένα από τα πέντε παιδιά του Τζιμ Χένσον, κατά τη διάρκεια της τελετής δωρεάς,  η οποία έγινε με αφορμή την επέτειο των  77ων γενεθλίων του «πατέρα» των Muppets. «Αν κοιτάξει κανείς αυτούς τους διαφορετικούς χαρακτήρες, μπορεί να ακούσεi τις φωνές τους. Είναι σαν ζωντανά όντα»,  συμπλήρωσε η Τσέριλ Χένσον.

REUTERS

Η Τσέριλ Χένσον, κόρη του μαριονετίστα και τηλεοπτικού παραγωγού, Τζιμ Χένσον.

Κάθε επεισόδιο διαδραματιζόταν στο «θέατρο των Muppets», όπου υποθετικά δινόταν παράσταση από τις μαριονέτες και ο θεατής του επεισοδίου παρακολουθούσε τα δρώμενα της σκηνής καθώς και των παρασκηνίων. Επίσης, σε κάθε επεισόδιο εμφανιζόταν ένας άνθρωπος ως καλεσμένος,  ο οποίος έπαιζε και τραγουδούσε μαζί με τις μαριονέτες σε σκετς. Από τη σειρά παρέλασαν μεγάλοι αστέρες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής σκηνής ως καλεσμένοι.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους πιο διάσημους προσκεκλημένους από το 1976 ως το 1981: Βίνσεντ Πράις, Τουίγκι, Πίτερ Ουστίνοφ, Τζούλι Άντριους, Χάρι Μπελαφόντε, Μπομπ Χόουπ, Έλτον Τζον, Άλις Κούπερ, Λιμπεράτσε, Στιβ Μάρτιν, Ρούντολφ Νουρέγεφ, Πίτερ Σέλερς, Τζόαν Μπαέζ, Σιλβέστερ Σταλόνε, Ράκελ Γουέλς, Σίρλεϊ Μπάσεϊ,  Κρίστοφερ Ριβ, Τζόνι Κας, το καστ του «Πολέμου των Άστρων»,  Νταïάνα Ρος, Ντίζι Γκιλέσπι, Κένι Ρότζερς, Λάιζα Μινέλι, Τζέιμς Κόμπερν, Ρότζερ Μουρ, Μπρουκ Σιλντς.

EURONEWSGREEK
Ο Τζιμ Χένσον πέθανε αιφνιδίως το 1990 από μια σπάνια μορφή πνευμονίας σε ηλικία μόλις 53 ετών, αφήνοντας πίσω του μια ολόκληρη αυτοκρατορία από Muppets,   τα οποία ποτέ δεν είχαν πλήρως καταμετρηθεί. Ο ίδιος απέφευγε να αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του,  επειδή δεν ήθελε να προβεί στην απομυθοποίηση των χνουδωτών αποκυημάτων της φαντασίας του.

REUTERS/LARRY DOWNING
naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς