Επέτειος με αναβίωση του άξονα

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2003 15:25
UPD:15:29

A- A A+

Αύριο κορυφώνονται με την κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών σωμάτων Γαλλίας και Γερμανίας στο ανάκτορο των Βερσαλλιών οι διήμερες εκδηλώσεις, για την συμπλήρωση 40 ετών από την υπογραφή της Συνθήκης του Ελυζέ.

Οι πρωτοπόροι της γαλλογερμανικής συνεργασίας Κόνραντ Αντενάουερ και Σαρλ ντε Γκωλ (αριστερά στη φωτογραφία), θα έβλεπαν σήμερα τα οράματά τους, να γνωρίζουν νέες ημέρες δόξας, λόγω της αναβίωσης του γαλλογερμανικού άξονα.

Με τη Συνθήκη του Ελυζέ η Γαλλία και η Γερμανία αποφάσισαν να «σβήσουν» το παρελθόν τους και να εργασθούν από κοινού για το καλό της Ευρώπης.

Την προηγούμενη εβδομάδα Γαλλία και Γερμανία -που εκπροσωπούν το 38% των κατοίκων της Ε.Ε.- ανακοίνωσαν τις κοινές προτάσεις τους για το θεσμικό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βάζοντας ένα τέλος στην ψυχρότητα που χαρακτήριζε τις σχέσεις τους τα τελευταία χρόνια http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/01/16/274198.htm .

Χθες ο Ζακ Σιράκ αποκάλυψε ότι η Γερμανία και η Γαλλία «αποφάσισαν να θεσμοθετήσουν έναν γενικό γραμματέα για τη μεταξύ τους συνεργασία, με έναν αναπληρωτή του στο Παρίσι και έναν στο Βερολίνο «για την επίτευξη μεγαλύτερου συντονισμού της πολιτικής» των δύο χωρών.

Κ.Τ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή