Κόντρα για τους τρόπους αντιμετώπισης της Χ.Α.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 17:57
UPD:18:04
FOSPHOTOS/ MENELAOS MYRILLAS
A- A A+

Εν αναμονή του ορισμού της ημερομηνίας για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται ο διάλογος, τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και στο εσωτερικό αυτών,  για τη χρησιμότητα ή μη της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το ίδιο θέμα.

Την ίδια βέβαια ώρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει σαφή εντολή στους υφισταμένους του να «τρέξουν» οι διαδικασίες διερεύνησης φαινομένων ανοχής ή ακόμη απόκρυψης και συνεργασίας εκ μέρους αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή. Καρπός αυτής της εντολής ήταν και η σημερινή έφοδος σε τρία αστυνομικά τμήματα  στη Νίκαια, στα Καμίνια και στου Ρέντη της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού σημειώνουν ότι η κυβέρνηση, χωρίς να υποβαθμίσει την αναγκαιότητα συζήτησης και συνεννόησης του πολιτικού κόσμου για το θέμα, αποδίδει  πολύ μεγάλη σημασία τόσο στις έρευνες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όσο και στις υπό εξέταση νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, η ΔΗΜΑΡ συντάχθηκε με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών χαρακτηρίζοντας «κατώτερη των περιστάσεων» την άρνηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί τους συντάχθηκε και η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μιλώντας στον Real fm χαρακτήρισε «χρήσιμη» την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Διαφορετική άποψη από εκείνη της ηγεσίας εξέφρασε η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην ιστοσελίδα «iskra» που απηχεί απόψεις του αριστερού ρεύματος κάλεσε την ηγεσία να μη σπεύσει αβασάνιστα να συνταχθεί σε ένα «γενικό και αόριστο τόξο» των συνταγματικών δυνάμεων κατά της Χρυσής Αυγής με το σκεπτικό ότι «οι κυρίαρχες αστικές μνημονιακές δυνάμεις επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την πολιτική δολοφονία για να ενσπείρουν το φόβο, για να μετατοπίσουν συντηρητικά τον άξονα της πολιτικής, για να κατευνάσουν τους κοινωνικούς αγώνες και να προκαλέσουν μια ευρύτερη κεντρώα συναίνεση».

Από την πλευρά του, το Μαξίμου επιμένει ότι μία σύσκεψη αρχηγών δεν έχει νόημα καθώς ήδη τα αρμόδια υπουργεία (Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) «τρέχουν» το επιχειρησιακό μέρος της αντιμετώπισης της Χ.Α. και μάλιστα ως εγκληματικής οργάνωσης.

Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, κάλεσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος αλλά και τα «πράσινα» κυβερνητικά στελέχη σε σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη με αντικείμενο την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή