Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Συμπληρωματικός φάκελος για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 14:21
UPD:15:42
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας απέστειλε συμπληρωματικό φάκελο για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

A- A A+

Συμπληρωματικό φάκελο «για αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής» απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο φάκελος περιλαμβάνει την υποβολή δικογραφίας για την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, καθώς και «χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος "Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή"», τον οποίο παρέδωσε στον κ. Δένδια ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Ν. Δένδιας: Η ΕΛΑΣ δε θα επιτρέψει καμία «σκιά» στις δραστηριότητές

Δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια

Έρευνες σε Α.Τ.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση εκκαθάρισης στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., μετά την εντολή Δένδια για εις βάθος έρευνα, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα καταγγελιών για θύλακες της Χρυσής Αυγής εντός του Σώματος.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων διεξάγει έρευνες στα αστυνομικά τμήματα της Νίκαιας, του Ρέντη και των Καμινίων, για τα οποία έχουν καταγγελθεί ρατσιστικά επεισόδια από την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ).

Με αφορμή τις αντικαταστάσεις, απομακρύνσεις και παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Φωτόπουλος δήλωσε σήμερα πως «την τελευταία τριετία υπάρχουν πάμπολλα περιστατικά στα οποία συνάδελφοι επέδειξαν ανοχή σε κρούσματα βίας από μελή της Χρυσής Αυγής».

Μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΙ, ο κ. Φωτόπουλος είπε ακόμη ότι η Ομοσπονδία είχε κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στην ηγεσία της ΕΛΑΣ όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων φαινομένων. «Δυστυχώς όμως οι εκκλήσεις και οι παρεμβάσεις δεν εισακούστηκαν», πρόσθεσε.

«Σταγόνα στον ωκεανό» χαρακτήρισε τις εκκαθαρίσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και χρέωσε στην κυβέρνηση αργοπορία.

XRYSHAYGHCOM

Η δήλωση του Η. Κασιδιάρη

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης καταφέρθηκε κατά «των καναλιών της διαπλοκής», κάνοντας γνωστό πως υποβλήθηκε μήνυση κατά «των μεγαλοδημοσιογράφων»: 

 «Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τα κανάλια της διαπλοκής που έστησαν τηλεδίκες - παρωδία με ψευδομάρτυρες που τους πληρώνατε 50 ευρώ για να βγαίνουν και να λένε ψέματα κατά ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Μηνύσαμε τους μεγαλοδημοσιογράφους, συντελεστές όλων των δελτίων. Κινείται το αυτόφωρο και πρέπει να συλληφθούν. Εάν δεν τους συλλάβουν, σημαίνει πως το κράτος υποθάλπει αυτό το βρώμικο πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή