Διαδήλωσαν κατά της διαθεσιμότητας

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 14:10
UPD:14:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2013. Νέα 48ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

A- A A+

Χιλάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στη διαθεσιμότητα, ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, που έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος από όπου έκαναν πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

H δήλωση του Π. Λαφαζάνη

«Αγωνιζόμαστε να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Ο αγώνας θα συνεχιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς

Απόσπασμα από τη δήλωση του Οδ. Ντριβαλά

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο να ακυρωθούν οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, σε δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος.

NAFTEMPORIKIGR

Οι διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά συνθήματα όπως: «Αυτή η απεργία είναι η αρχή, έρχονται αγώνες πανεργατικοί» και «Κυριάκο Μητσοτάκη πρόσεξε καλά, αυτό το υπουργείο δεν είναι του μπαμπά».

NAFTEMPORIKIGR

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

NAFTEMPORIKIGR
NAFTEMPORIKIGR

Συγκεντρώσεις και πορείες κατά της διαθεσιμότητας έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία της ΕΔΟΘ ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑΘ). Σε αυτή συμμετείχαν καθηγητές, δάσκαλοι, δημοτικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων, πρωτοβάθμια σωματεία, κ.ά. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία που κατέληξε στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησε νωρίτερα και το ΠΑΜΕ.

VORIAMEDIA
VORIAMEDIA

Νέα τριήμερη απεργία μέχρι την Παρασκευή και παράσταση διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα έξω από τη σύγκλητο, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, πραγματοποιούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ.

Νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στον Λευκό Πύργο μαθητές, σύλλογοι γονέων και εργαζόμενοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

REUTERS
Συλλαλητήρια την Τετάρτη

Αύριο Τετάρτη, διοργανώνεται πανελλήνιο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά τη συνεδρίαση των γενικών συνελεύσεων των δασκάλων. Αυτές θα σταλούν στη συνέχεια στο δ.σ. της ΔΟΕ, ώστε να συνεκτιμηθούν και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και να συγκληθεί η ολομέλεια των προέδρων.

Επιπλέον, στις 18:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή