Διθυραμβικά σχόλια για την Μέρκελ στον γαλλικό Τύπο

Αποθέωση της Α. Μέρκελ από τα γαλλικά ΜΜΕ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 21:44
UPD:21:48
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Για προσωπικό θρίαμβο της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ έκανε λόγο σήμερα το σύνολο του γαλλικού Τύπου.
«Ρεαλισμός, σύνεση, πειθαρχία και κοινή λογική είναι η συνταγή της επιτυχίας της καγκελαρίου, μάθημα που καλό είναι να το σκεφτούν όλοι στην Ευρώπη», έγραψε η συντηρητική εφημερίδα Le Figaro.

«Η Άγκελα Μέρκελ πέτυχε έναν ιστορικό θρίαμβο. Έχασε όμως τον σύμμαχό της στον απερχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό, το FDP», σχολίασε η οικονομική εφημερίδα Les Échos. Η εφημερίδα επισημαίνει πως η Ευρώπη περιμένει πλέον από την καγκελάριο να κάνει την Γερμανία «πιο εποικοδομητική, πιο γενναιόδωρη .

 «Καγκελάριος της Γερμανίας, επικεφαλής της Ευρώπης» είναι ο τίτλος της le Monde. Σε θέση ισχύος έναντι των εταίρων της στις Βρυξέλλες, θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για πολλά θέματα που είχαν παγώσει κατά τη διάρκεια της καμπάνιας. Από την Ελλάδα έως την Πορτογαλία, οι χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης θα χρειαστούν σίγουρα επιπλέον οικονομική ενίσχυση. Στο θέμα της τραπεζικής ένωσης, η Γερμανία θέλει να επιβάλλει τους όρους της και αρνείται να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την διαχείριση των τραπεζικών κρίσεων, επισημαίνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

Για θρίαμβο της "Mutti" (μητέρα, στα γερμανικά) έκανε λόγο η Liberation.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή