Σούπερ Λίγκα: Η Ξάνθη άφησε ουραγό τον Άρη

Η ομάδα της Θράκης νίκησε 2-0 τους «κίτρινους», που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 21:20
UPD:23:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Τη δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε απόψε η Ξάνθη, επικρατώντας στα Πηγάδια του Άρη με 2-0 στην ακροτελεύτια αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής, την πρώτη με τον Νίκο Κεχαγιά στον πάγκο της ακριτικής ομάδας. Το σκορ αδικεί πάντως την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είχε αρκετές ευκαιρίες για να φύγει έχοντας κερδίσει κάτι από αυτή τη συνάντηση, όμως η σκληρή πραγματικότητα θέλει τον Άρη τελευταίο με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού.

Μάλιστα, ο αγώνας ξεκίνησε με τρομερή ευκαιρία για τον Άρη, όταν μόλις στο 1ο λεπτό ο Σταυρόπουλος μόνος απέναντι στην κενή εστία των γηπεδούχων έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ, στη σέντρα του Ιμπέ. Η Ξάνθη «ισοφάρισε» τις χαμένες ευκαιρίες δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Ντε Γκουζμάν έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «κίτρινων» αλλά πλάσαρε «άτσαλα», με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Μπουζάνη.

Στο 23ο λεπτό, όμως, ο Πέτρος Μάνταλος δεν λάθεψε, καθώς με προβολή στη σέντρα του Κάλβο νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη και άνοιξε το σκορ. Στο 32΄ οι παίκτες του Ζόραν Μιλίνκοβιτς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, σε «ύποπτο» μαρκάρισμα του Τάτου από τον Γούτα, αλλά ο διαιτητής Μαντάκης έδειξε «παίζετε», ενώ το ίδιο έγινε στο 36΄, σε μαρκάρισμα του Παΐτο επί του Ψυχογιού.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν άκρως εντυπωσιακό για τον Άρη, που μέσα σε ένα δεκάλεπτο έφτασε τέσσερις φορές κοντά στην ισοφάριση αλλά στάθηκε πολύ άτυχος: στο 46΄ το σουτ του Έλσνερ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 50΄ και σε «φάση καρμπόν» η προσπάθεια του Τριανταφυλλάκου είχε την ίδια κατάληξη, ενώ στο 52΄ και το 55΄ ο Κυριακίδης απέκρουσε σωτήρια τα σουτ του Ίμπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απέναντι σε αυτό τον καταιγισμό ευκαιριών η Ξάνθη είχε να επιδείξει μια καλή κεφαλιά του Σολάρι που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι (60΄) και τρία λεπτά αργότερα, εντελώς αντίθετα με τη ροή του αγώνα ο Σολάρι έκανε το 2-0, ύστερα από ωραία συνεργασία των Μάνταλου-Σολτάνι και πάσα του τελευταίου στον Αργεντινό.

Στο 68΄ ο Μπουζάνης αποσόβησε το 3-0 αποκρούοντας το πλασέ του Σολτάνι , ύστερα από την πάσα του Σολάρι και αντιστροφή των ρόλων σε σχέση με τη φάση του 2-0, στην τελευταία αξιόλογη φάση της συνάντησης καθώς οι απογοητευμένοι φιλοξενούμενοι έκτοτε δεν πίστεψαν ότι μπορούσαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις