Παναθηναϊκός: Απειλή τιμωρίας για τους «πράσινους»

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 11:30
UPD:11:35
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Οπαδοί του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

A- A A+

Με τιμωρία που μπορεί να ξεκινήσει από πρόστιμο και να φτάσει έως το κλείσιμο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας απειλείται ο Παναθηναϊκός, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΟΦΗ, το περασμένο Σάββατο.

Τα έκτροπα, με την επίθεση στο βαν της NOVA και όλα τα υπόλοιπα, μπορεί να έγιναν εκτός γηπέδου, όμως σύμφωνα με το νέο Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ και ο περιβάλλων χώρος συμπεριλαμβάνεται στον θεωρούμενο «εν γένει χώρο του γηπέδου».

Τι ισχύει στην προκειμένη περίπτωση; Αν τα επεισόδια κριθούν ως «μεμονωμένα» η ποινή επισύρει πρόστιμο από 5.000 έως 30.000 ευρώ. Αν ο σύλλογος κριθεί υπότροπος το πρόστιμο διπλασιάζεται, ενώ στην περίπτωση που η ομάδα κριθεί δις υπότροπη σε μεμονωμένα επεισόδια, τότε κινδυνεύει με τιμωρία έδρας. 

Αν όμως τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου χαρακτηριστούν ως «εκτεταμένα», τότε οι «πράσινοι» απειλούνται με τιμωρία της έδρας τους για μία ή δύο αγωνιστικές. Η έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, που αναφέρει την επίθεση στο βαν του συνδρομητικού καναλιού καθώς και τα υπόλοιπα επεισόδια μετά το πέρας του αγώνα, αναμένεται να παίξει το ρόλο της στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις