Σ. Κεδίκογλου: Το Συμβούλιο Αρχηγών δεν συγκαλείται για πολιτικές συζητήσεις

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 18:49
UPD:19:29
FOSPHOTOS /MENELAOS MYRILLAS

«Ο κ. Τσίπρας ζητά να συγκληθεί Συμβούλιο Αρχηγών για να δρομολογηθεί κάτι που έχει δρομολογηθεί  εδώ και μέρες από την κυβέρνηση: να τεθεί η Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την αντίθεση της κυβέρνησης στη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών τη στιγμή που έχει κινηθεί θεσμικά η Δικαιοσύνη για το θέμα της Χρυσής Αυγής εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το Συμβούλιο Αρχηγών δεν συγκαλείται για να κάνει πολιτικές συζητήσεις, ούτε για να υποκαταστήσει θεσμικές λειτουργίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί, τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Τσίπρας ζητά να συγκληθεί Συμβούλιο Αρχηγών για να δρομολογηθεί κάτι που έχει δρομολογηθεί  εδώ και μέρες από την κυβέρνηση: να τεθεί η Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπενθυμίζοντας ότι η υπόθεση έχει πλέον παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη «που κινείται ταχύτατα».

Σημείωσε επίσης ότι «αν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί πολιτική συζήτηση για το θέμα της βίας, πολύ ευχαρίστως, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στη Βουλή και μπροστά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης χαρακτήριζαν νωρίτερα «άκαιρη» στην παρούσα χρονική στιγμή τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η Κουμουνδούρου έκανε λόγο από την πλευρά της για «εναγώνια προσπάθεια» του κ. Κεδίκογλου να «δικαιολογήσει την άρνηση του κ. Σαμαρά  να παρευρεθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ και να αποδεχθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της Ολομέλειας με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ναζιστικής δράσης».

Τόνισε επίσης ότι η στάση του κ. Κεδίκογλου «γεννά εύλογα ερωτηματικά, εκθέτει τον πρωθυπουργό και αναδεικνύει την προσήλωση της ηγεσίας της ΝΔ στην ανιστόρητη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων».

«Διαστρεβλώνοντας μονίμως τα πάντα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει και την ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης», αντέτεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με νεότερη δήλώσή του, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση να γίνει συζήτηση στη Βουλή.

Αλ. Τσίπρας: Ώρα να τεθεί ενώπιον του νόμου η Χρυσή Αυγή

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε νωρίτερα τη «θλίψη» του για το γεγονός ότι, όπως είπε, «ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του φασισμού».

Ανακοίνωσε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας για το θέμα της Χρυσής Αυγής και ότι ανεξάρτητα από το αν ο πρόεδρος της Βουλής ανταποκριθεί ή όχι στο αίτημα , η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει με τη νέα Σύνοδο Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στο Κοινοβούλιο για το θέμα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον κ. Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και συντεταγμένα από την Πολιτεία η εγκληματική δράση των νεοναζί».

«Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου. Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανοχή, να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στις ανιστόρητες εξισώσεις που αντικειμενικά αθωώνουν και νομιμοποιούν πολιτικά την εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί στη χώρα μας», επεσήμανε.

«Πυρά» του Π. Καμμένου κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Με δήλωσή του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επανέλαβε από την πλευρά του την πρόθεσή του να συμμετάσχει «στη συζήτηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την επαναφορά των συνταγματικών διατάξεων για τη λειτουργία του νομοθετικού έργου».

Υπενθύμισε ακόμη ότι το κόμμα του είχε προειδοποιήσει ότι «η δημοκρατία πλήττεται όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «νομιμοποίησαν» στην κυβέρνηση Παπαδήμου καθοδηγητές και ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής υπουργοποιώντας τους».

Φ. Κουβέλης: «Όχι» σε κωλυσιεργίες

Κατά της κωλυσιεργίας των πολιτικών δυνάμεων όσον αφορά την αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής τάχθηκε στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουβέλης επιβεβαίωσε ότι πρότεινε να υπάρξει άμεσα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να αποφασιστεί η δημιουργία «ενός πολιτικού μετώπου για την αντιμετώπιση της προωθούμενης εκφασιστικής τακτικής και πολιτικής της ελληνικής κοινωνίας εκ μέρους της Χρυσής Αυγής».

ΚΚΕ: Προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή

Την διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή, ζήτησε και το ΚΚΕ. Σημείωσε πάντως ότι «η πάλη με τις ιδέες, πολιτικές και πρακτικές της Χρυσής Αυγής, δεν γίνεται με κάποιες διαβουλεύσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, αλλά με κινητοποίηση και δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος σε όλους τους χώρους, όπου εκεί κρίνεται ο ρόλος και η ευθύνη της κάθε πολιτικής δύναμης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή