Γερμανία: Παραιτήθηκε από την προεδρία των Φιλελευθέρων ο Φ. Ρέσλερ

Ανέλαβε την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 13:16
UPD:16:03
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων και αντικαγκελάριος της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ είχε προαναγγείλει την παραίτησή του από την ηγεσία του σύμμαχου της Κεντροδεξιάς της κ. Μέρκελ κόμματος από το βράδυ της Κυριακής, όταν είχε δηλώσει ότι θα αναλάβει την ευθύνη για το καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα.

A- A A+

Την παραίτησή του από την ηγεσία του κεντρώου, φιλελεύθερου κόμματος των «Ελεύθερων Δημοκρατών» της Γερμανίας ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής του και αντικαγκελάριος της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Αιτία η αποτυχία του κόμματος, για πρώτη φορά από το 1949, οπότε και ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, να εισέλθει στο κοινοβούλιο στις εκλογές της Κυριακής και η τεράστια πτώση των ποσοστών του, κατά 10 μονάδες, σε σχέση με τις εκλογές του 2009.

Ο κ. Ρέσλερ είχε προαναγγείλει την παραίτησή του από την ηγεσία του σύμμαχου της Κεντροδεξιάς της κ. Μέρκελ κόμματος από το βράδυ της Κυριακής, όταν είχε δηλώσει ότι θα αναλάβει την ευθύνη για το καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ζήτησα να απαλλαγώ από τα καθήκοντά μου ως προέδρου για να μπορέσει το κόμμα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα», τόνισε ο κ. Ρέσλερ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή