Γερμανικά ΜΜΕ: Θρίαμβος της Μέρκελ, αγωνία για τους Φιλελεύθερους

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 19:56
UPD:20:08
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σαφές εμφανίζεται το προβάδισμα της παράταξης της Άγκελα Μέρκελ, Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών, στα πρώτα αποτελέσματα των exit polls.

A- A A+

Για κυριαρχία της Μέρκελ στις εκλογές κάνει λόγο η Welt μετά τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στις γερμανικές εκλογές. Οι χριστιανοδημοκράτες σύμφωνα με την εφημερίδα μπορούν να βελτιώσουν το ποσοστό τους από το 33,8 % των προηγούμενων εκλογών στο 40 %. Εκλογικό θρίλερ αναμένεται όμως με τους φιλελεύθερους.

Μέχρι στιγμής το κόμμα του FDP λαμβάνει 4,7 %, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπαίνει στην γερμανική βουλή.

Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) λαμβάνει 8,5 % και οι πράσινοι 8,0%. Με τα έως τώρα δεδομένα το κόμμα Εναλλακτική Επιλογή για την Γερμανία συγκεντρώνει  4,9%. και μένει εκτός γερμανικής βουλής.

Με τους οπαδούς του κόμματος της Μέρκελ να πανηγυρίζουν για τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ξεκινά το άρθρο της η Zeit. Στην συνέχεια του κειμένου αναφέρονται τα υψηλά ποσοστά που λαμβάνει το CDU/CSU στα πρώτα exit polls.Αγωνία για το κόμμα των φιλελευθέρων αν θα μπει στην Βουλή. Οι Φιλελεύθεροι βελτιώνουν την θέση τους. Σταθερή θα είναι η θέση των Πρασίνων και του κόμματος της αριστεράς.

WSJDIGITALNETWORK

Το κόμμα της Μέρκελ ανεβαίνει, το FDP τρέμει, το Kόμμα Εναλλακτική Επιλογή για την Γερμανία ελπίζει αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση το Spiegel. Αν και το CDU/CSU συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά, δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα συνεχίσει να κυβερνά με τους φιλελεύθερους. Η βραδιά θα είναι μεγάλη.

Θρίαμβος για την Μέρκελ. Εκλογικό θρίλερ για το κόμμα των φιλελευθέρων και το κόμμα εναλλακτική για την Γερμανία αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Το ARD τονίζει πως η Άγκελα Μέρκελ κερδίζει με άνετο μία τρίτη θητεία στην θέση της Καγκελαρίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών συγκεντρώνει 42 %. Η Μέρκελ όμως θα αντιμετωπίσει δυσκολίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης καθώς με τα ίσως τώρα δεδομένα το κόμμα του FDP συγκεντρώνει μόλις 4,7 % και μένει εκτός Βουλής. Σταθερότητα για τους πράσινους και το κόμμα της αριστεράς.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή