Εκλογικό θρίλερ στη Γερμανία

Πύρρειος η ευρεία νίκη της Μέρκελ;
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 19:23
UPD:19:24
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Μέλη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) παρακολουθούν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls.

A- A A+

Σαφές εμφανίζεται το προβάδισμα της παράταξης της Άγκελα Μέρκελ, Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών, στα πρώτα αποτελέσματα των exit polls, ωστόσο η κεντροδεξιά συμμαχία της με τους κεντρώους Φιλελεύθερους «Ελεύθερους Δημοκράτες» φαίνεται να κινδυνεύει σοβαρά, καθώς οι τελευταίοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κοινοβουλίου.

Τα ποσοστά του συντηρητικού συνασπισμού της κ. Μέρκελ κυμαίνονται στο 42% - 42,5%, σε εμφατική απόσταση από τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι κινούνται στο 26%.

Η μετακομμουνιστική Αριστερά έρχεται τρίτη με 8,5%, με τους συμμάχους των σοσιαλδημοκρατών Πράσινους να κινούνται στο 8%.

Πέμπτοι εμφανίζονται με 4,9% οι Ευρωσκεπτικιστές της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, ενώ οι Φιλελεύθεροι φαίνεται να κινούνται μεταξύ του 4,5% και του 4,7 %.

Τα δύο τελευταία κόμματα θα δώσουν μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή.

REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Μέλη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) πανηγυρίζουν στο άκουσμα των αποτελεσμάτων των exit polls, που τους δίνουν προβάδισμα με 42%.

Εάν οι Φιλελεύθεροι μείνουν τελικώς «εκτός νυμφώνος» κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, αυτομάτως τερματίζεται η κυβερνητική τους συνεργασία με τους Συντηρητικούς της κ. Μέρκελ και η πιθανότητα ενός νέου «μεγάλου συνασπισμού» Κεντροδεξιάς – Κεντροαριστεράς εμφανίζεται ως η πιθανότερη μετεκλογική πολιτική εξέλιξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή