Γερμανικά ΜΜΕ: Διαδηλώσεις και διάγγελμα Σαμαρά στο επίκεντρο

Συνεχίζουν να απασχολούν οι πολιτικές συνέπειες του εγκλήματος στην Αμφιάλη
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 18:34
UPD:19:02
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στιγμιότυπο από την αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Νίκαια.

A- A A+

Εκτενείς είναι οι αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ στις διαδηλώσεις σε πόλεις της Ελλάδας για την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, αλλά και στο σχετικό τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Οι δρόμοι στην Ελλάδα πλημμυρίζουν από οργή και θυμό, αναφέρει το περιοδικό Spiegel,  στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Ο συντάκτης του άρθρου στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Παύλος Φύσσας αποτέλεσε ένα από τα πρώτα θύματα της σύγχρονης πολιτικής βίας στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα Welt αναφέρεται στο τηλεοπτικό διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά, όπου ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία.

Στο δημοσίευμα της τονίζει πως οπαδοί του κόμματος της Χρυσής Αυγής τον τελευταίο καιρό εξαπέλυαν επιθέσεις σε παιδιά μεταναστών σε νηπιαγωγεία.

H Zeit, με τη σειρά της, τονίζει ότι χιλιάδες Έλληνες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στην δολοφονία του 34χρονου μουσικού και στο «ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής».

Το γερμανικό φύλλο δίνει μεγάλη έμφαση στην απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, να ζητήσει με επιστολή του στον Άρειο Πάγο την ένταξη στον αντιτρομοκρατικό νόμο όλων των ποινικών περιστατικών στα οποία έχουν ανάμειξη μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σοκαρισμένοι Έλληνες ξεχύνονται στους δρόμους, αναφέρει η Süddeutsche Zeitung. «Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ξύπνησε την ελληνική κοινωνία, η οποία διαδηλώνει ενάντια στις επιθέσεις βίας της Χρυσής Αυγής. Την ίδια στιγμή οργανώνονται πράξεις διαμαρτυρίας και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στις ειδήσεις της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Stern. Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να σταματήσει η βία, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Το περιοδικό Focus επισημαίνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στους απόγονους των Ναζί, δηλώνοντας πως οι όποιες πολιτικές διαφωνίες λύνονται με διάλογο και όχι με βία και αίμα. «Η δολοφονία του αριστερού μουσικού άνοιξε στην Ελλάδα μία συζήτηση για την αναζήτηση τρόπων θωράκισης της δημοκρατίας και απομόνωσης της Χρυσής Αυγής», συμπληρώνει το περιοδικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή