ΠΑΟΚ: Σαββίδης εφ΄ όλης της ύλης

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 23:34
UPD:23:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Πολιτεία, με τον κ. Σαββίδη να επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά πως πρόθεσή του είναι η αποπληρωμή τους.

A- A A+

Συνέντευξη Τύπου εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προκειμένου να κοινοποιήσει τις σκέψεις του για τον «Δικέφαλο».

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Πολιτεία, με τον κ. Σαββίδη να επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά πως πρόθεσή του είναι η αποπληρωμή τους.

«Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα, δεν μπορούμε, δεν γίνεται να υλοποιηθούν για τον ΠΑΟΚ, τέτοιες πρακτικές, είναι πολύ αρνητικές. Από τότε που δηλώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε άμεσα ένα ποσό για τα χρέη πέρασε ένας χρόνος και δεν έγινε ούτε ένα βήμα. Στη λήψη της απόφασης, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους», δήλωσε.

PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων ο κ. Σαββίδης μίλησε για:

Τη στρατηγική ανάπτυξης: «Εξετάζοντας την στρατηγική ανάπτυξης του ΠΑΟΚ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ακαδημίες και σε τρία στάδια. Πρώτον την ανάπτυξη του δικτύου Ακαδημιών στην Βόρεια Ελλάδα, δεύτερον σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο και τρίτον στην διασπορά».

Το αθλητικό κέντρο: «Θέλουμε ενιαία στάνταρ στην προετοιμασία και καταβολή υποτροφιών στα μέλη των Ακαδημιών. Εκτιμούμε ότι μόνο στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν 1500 παιδιά. Η βασική εστία των Ακαδημιών θα στεγαστεί στην περιοχή της Θέρμης. Δίπλα θα είναι το προπονητικό κέντρο και το κέντρο αποκατάστασης της ομάδας. Θα συνδυάσουμε θερμές πηγές και αύρα θάλασσας. Προτείνουμε αρχικά να αξιοποιήσουμε 220 στρέμματα γης, στη δεύτερη φάση 600 στρέμματα. Συνολικά σε 7-8 χρόνια θα επενδυθούν 150.000 εκ. ευρώ και θα δημιουργηθούν νέες 1000 θέσεις εργασίας».

PAOK FC / ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Το «σύστημα αξιών» που θέλει να αναπτύξει: «Έχουμε σκοπό να ενισχύσουμε το σύστημα αξιών του ΠΑΟΚ το οποίο έχει διαμορφωθεί στην διάρκεια των 100 ετών αξιοποιώντας την ενέργεια των φιλάθλων μας. Δεν υπάρχει στον κόσμο δεύτερη ομάδα με τέτοια δυναμική όπως ο ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι μας έχουν κουραστεί από την αναμονή. Σήμερα το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εκπροσωπεί μόνο τα συμφέροντα ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Δεν είμαστε επαναστάτες, απλά θέλουμε να αλλάξουμε την πραγματικότητα. Μέσω της δημιουργίας ισχυρής ΠΑΕ, χωρίς να έχουμε επιθυμία τα ολιγοπώλια. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα λέμε ότι αποτελούμε μέρος της ισχυρής οικογένειας του ποδοσφαίρου».

Τα χρέη: «Στη λήψη της απόφασης, ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να καταβάλλει το κεφάλαιο και κάθε χρόνο 10 εκ. ευρώ σαν ετήσιους φόρους. Με αυτό τον τρόπο, τον πρώτο χρόνο από την υλοποίηση της απόφασης ο δημόσιος προϋπολογισμός θα πάρει από τον ΠΑΟΚ ένα ποσό άνω των 20 εκ. ευρώ και θα είναι η έναρξη για την υλοποίηση του προγράμματος των 80 εκ. ευρώ, από το σύνολο των 150 εκ. ευρώ που θέλουμε να επενδύσουμε στον ΠΑΟΚ. Δεν θέλουμε σαν ΠΑΟΚ διαγραφή των οφειλών, την παραδοσιακή οδό, να μην πληρώσει κανείς τίποτα, να κατεβαίνει κατηγορία και να χάσει ο ΠΑΟΚ δύο με τρία χρόνια και μετά να είμαστε στην Α΄ κατηγορία καθαροί…  Ο ΠΑΟΚ είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας. Δεν θέλω να πληρώσω εκείνα τα χρήματα που κατά την γνώμη μου είναι ανήθικα, δεν θέλω να πληρώσω την αύξηση 200%. Σε πολλά οικονομικά πεδία της Ελλάδας συμβαίνει αυτό, αλλά για τον ΠΑΟΚ δεν διαγράφονται. Μήπως το κάνουν αυτό κάποιοι που δεν θέλουν ο ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλη ομάδα; Απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά για όλα τα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε μπροστά στην επόμενη καταστροφή του ποδοσφαίρου».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις