Εξάρθρωση κυκλώματος σωματεμπορίας

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 20:10
UPD:20:12
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε επιχείρηση που έλαβε χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη σε Αθήνα και Άργος, συνελήφθησαν ένας 32χρονος Ρουμάνος, μία 31χρονη Μολδαβή,  ένας 52χρονος ημεδαπός και μία 60χρονη ημεδαπή, μέλη του κυκλώματος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών εξαρθρώθηκε μετά από καταγγελία 23χρονης Μολδαβής, με αποτέλεσμα τέσσερις συλλήψεις.

Μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές και υποσχόμενά τους εργασία τις  μετέφεραν στην Ελλάδα, όπου τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής.

Σε επιχείρηση που έλαβε χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη σε Αθήνα και Άργος, συνελήφθησαν ένας 32χρονος Ρουμάνος, μία 31χρονη Μολδαβή,  ένας 52χρονος ημεδαπός και μία 60χρονη ημεδαπή, μέλη του κυκλώματος. Επίσης, αναζητούνται δύο άτομα και προκύπτει η συμμετοχή στο κύκλωμα ενός 27χρονου Ρουμάνου που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της αρπαγής, της απειλής, της οπλοκατοχής και της πλαστογραφίας.

Έλεγχος σε οίκο ανοχής πραγματοποιήθηκε επίσης στο Άργος, από όπου προσήχθησαν δύο Μολδαβές, θύματα της οργάνωσης.

Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και εννέα φυσίγγια, το ποσό των 200 ευρώ, δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ένα γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο τρίτου προσώπου, ένα Ι.Χ φορτηγό και μία μοτοσυκλέτα. Στις παθούσες Μολδαβές παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία και φιλοξενούνται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης . Σε βάρος του 32χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Ρουμανίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή