Σάκοι με τσιμέντο οι «βόμβες» στο Κάιρο

Επιχείρηση της αστυνομίας σε χωριό κοντά στην πρωτεύουσα για συλλήψεις
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 12:53
UPD:13:04
EPA/KHALED ELFIQI

Στη φωτογραφία, αιγύπτιοι στρατιώτες πραγματοποιούν έλεγχους σε δρόμο του χωριού Κερντάσεχ.

A- A A+

Σάκοι με τσιμέντο ήταν στην πραγματικότητα οι «βόμβες» που «εντοπίστηκαν» από τις αιγυπτιακές αρχές την Πέμπτη στο μετρό του Καΐρου, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου.

«Επρόκειτο για σάκους με τσιμέντο από τους οποίους έβγαιναν ηλεκτρικά καλώδια, για να θεωρηθεί ότι πρόκειται για βόμβες. Στην πραγματικότητα δεν περιείχαν τίποτα που να μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

REUTERS

 Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, από το Σάββατο μειώνεται κατά δυο ώρες η διάρκεια της νυκτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία επεβλήθη στις 14 Αυγούστου. Η απαγόρευση θ' αρχίζει πλέον στις 23:00 και όχι τα μεσάνυκτα και θα λήγει στις 05:00 και όχι στις 06:00.

Ένας αστυνομικός νεκρός σε συγκρούσεις

REUTERS

Εν τω μεταξύ, ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, όπως μετέδωσαν τα αιγυπτιακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια επιχείρησης των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στα περίχωρα του Καΐρου, με στόχο να τεθεί υπό έλεγχο περιοχή όπου ένοπλοι είχαν σκοτώσει τον περασμένο μήνα 11 άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.

«Σημειώνονται ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους τρομοκράτες που έχουν πάρει τον έλεγχο του χωριού Κερντάσεχ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος ασφαλείας.

Όπως είπε, η επιχείρηση «έχει στόχο την εκκαθάριση του χωριού από τρομοκρατικά στοιχεία» και αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση των υπευθύνων του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας.

REUTERS

Ο στόχος είναι να συλληφθούν «140 πρόσωπα τα οποία καταζητούνται» και να βρεθούν οι δράστες της «σφαγής» του Κερντάσαχ στις 14 Αυγούστου, δήλωσε ο ίδιος.

Έκανε επίσης λόγο για ανάπτυξη στρατιωτών και πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από το χωριό.

Στις 14 Αυγούστου, ακριβώς μετά την έναρξη της διάλυσης στο Κάιρο των καταυλισμών των υποστηρικτών του ανατραπέντος από το στρατό ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, το αστυνομικό τμήμα του Κερντάσεχ είχε δεχθεί επίθεση και στις συμπλοκές είχαν χάσει τη ζωή τους 11 αστυνομικοί.

REUTERS

Υπενθυμίζεται ότι η διάλυση των καταυλισμών των υποστηρικτών του κ. Μόρσι είχε στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Τη Δευτέρα, ο στρατός ανέκτησε χωρίς θύματα τον έλεγχο της Ντέλγκα, πόλης της κεντρικής Αιγύπτου την οποία ήλεγχαν εδώ και ένα μήνα οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή