Αίγυπτος: Δύο βόμβες σε σταθμό του μετρό

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 09:52
UPD:11:30
EPA/KHALED ELFIQI

Μετά τον εντοπισμό των εκρηκτικών μηχανισμών οι αιγυπτιακές αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία σε πολλές γραμμές του μετρό (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δύο βόμβες εντοπίστηκαν στις γραμμές ενός σταθμού του μετρό στο νότιο τμήμα του Καΐρου, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας.

Μετά τον εντοπισμό των εκρηκτικών μηχανισμών οι αιγυπτιακές αρχές διέκοψαν την κυκλοφορία σε πολλές γραμμές του μετρό.

Οι δύο μηχανισμοί ήταν αυτοσχέδιοι και δεν εξερράγησαν.

REUTERS

Αμέσως κλήθηκαν ειδικοί για να επιθεωρήσουν το σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς.

Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Καΐρου.

Ένας αστυνομικός νεκρός σε συγκρούσεις

REUTERS

Εν τω μεταξύ, ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, στη διάρκεια επιχείρησης των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας στα περίχωρα του Καΐρου με στόχο να τεθεί υπό έλεγχο μια περιοχή όπου ένοπλοι είχαν σκοτώσει τον περασμένο μήνα 11 αστυνομικούς.

«Σημειώνονται ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους τρομοκράτες που έχουν πάρει τον έλεγχο του χωριού Κερντάσεχ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αξιωματούχος της ασφάλειας.

Όπως είπε, η επιχείρηση αυτή «έχει στόχο την εκκαθάριση του χωριού από τρομοκρατικά στοιχεία» και αποφασίστηκε σε έκτακτη συνεδρίαση των υπευθύνων του υπουργείου Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύκτας.

Ο στόχος είναι να συλληφθούν «140 πρόσωπα που καταζητούνται» και να βρεθούν οι δράστες της «σφαγής» του Κερντάσαχ, όπου 11 αστυνομικοί είχαν σκοτωθεί στις 14 Αυγούστου, δήλωσε ο ίδιος.

Έκανε επίσης λόγο για ανάπτυξη στρατιωτών και πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από το χωριό.

REUTERS

Στις 14 Αυγούστου, ακριβώς μετά την έναρξη της διάλυσης στο Κάιρο των καταυλισμών των οπαδών του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που καθαιρέθηκε από το στρατό, το αστυνομικό τμήμα του Κερντάσεχ είχε δεχθεί επίθεση και είχαν σκοτωθεί εκεί 11  αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι η ιάλυση των καταυλισμών των οπαδών του Μόρσι είχε στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Τη Δευτέρα ο στρατός ανέκτησε χωρίς θύματα τον έλεγχο της Ντέλγκα, μιας πόλης της κεντρικής Αιγύπτου, την οποία ήλεγχαν εδώ και ένα μήνα οι οπαδοί του Μόρσι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή