Αίγυπτος: Νεκρός ένας γάλλος κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα

Εξηγήσεις ζητεί η Γαλλία
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 13:46
UPD:14:02
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας ισχυρίζονται ότι ο Γάλλος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συγκρατούμενούς του στο αστυνομικό τμήμα Κασρ Αλ Νιλ, όπου και κρατείτο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Γάλλος πολίτης πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αιγυπτιακή αστυνομία στο Κάιρο, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αίγυπτο σημείωσε ότι ο θανών διέμενε εδώ και πολλά χρόνια στην αραβική χώρα και έχει ήδη ζητήσει διευκρινίσεις από τις αιγυπτιακές αρχές για τις συνθήκες του θανάτου του.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας ισχυρίζονται ότι ο Γάλλος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συγκρατούμενούς του στο αστυνομικό τμήμα Κασρ Αλ Νιλ, όπου και κρατείτο.

Είχε συλληφθεί για παραβίαση νυκτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ και είχαν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για την απέλασή του.

Η απαγόρευση νυκτερινής κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ στην Αίγυπτο εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, μετά την αιματηρή επέμβαση της αστυνομίας κατά των καθιστικών διαμαρτυριών των υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Γάλλος συνελήφθη στη συνοικία Ζαμαλέκ, είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και είχε αποφασιστεί να απελαθεί από τη χώρα, καθώς η άδεια παραμονής του δεν ήταν σε ισχύ, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε κελί κράτησης.

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο τι προκάλεσε την επίθεση των συγκρατουμένων του στο γάλλο πολίτη, με έξι από τους τελευταίους να κρατούνται πλέον και σχετικά με τη δολοφονία του.

Αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η νεκροψία έδειξε «κάταγμα στο κρανίο» και «εσωτερική αιμορραγία».

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι ο άνδρας πέθανε την Παρασκευή, ωστόσο οι αιγυπτιακές αρχές κάνουν λόγο για θάνατο ο οποίος επήλθε την Κυριακή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή