Αρνητικό για τον Μπερλουσκόνι το αποτέλεσμα της α' ψηφοφορίας της ιταλικής γερουσίας

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 00:26
UPD:00:43
REUTERS/TONY GENTILE

Ο Αντρέα Αουτζέλο (φωτογραφία αρχείου) καθώς προσέρχεται στο κτήριο που συνεδριάζει η  επιτροπή της ιταλικής γερουσίας, που εξετάζει την ενδεχόμενη αποπομπή του Μερλουσκόνι από το κοινοβούλιο.

A- A A+

Αρνητικό για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν το αποτέλεσμα της αποψινής πρώτης ψηφοφορίας της αρμόδιας επιτροπής της ιταλικής γερουσίας, η οποία εξετάζει την ενδεχόμενη αποπομπή του κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο μετά την οριστική του καταδίκη για φορολογική απάτη.

Ο εισηγητής Αντρέα Αουτζέλο, ο οποίος ανήκει στην κεντροδεξιά, είχε προτείνει να διατηρήσει ο Μπερλουσκόνι το αξίωμα του γερουσιαστή. Η 23μελής επιτροπή, με 15 ψήφους κατά και 1 υπέρ, απέρριψε την πρόταση και νέος εισηγητής ορίσθηκε ο Ντάριο Στεφάνο, του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία.

Οι γερουσιαστές της κεντροδεξιάς είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η συνεδρίασή της. Η κίνηση τους αυτή, όπως είπαν οι ίδιοι, έγινε ως «συμβολική διαμαρτυρία για την αποψινή απόφαση, η οποία, στην ουσία, βασίστηκε σε προκαταλήψεις».

Η επιτροπή αυτή αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός και στην συνέχεια, έως την 15η Οκτωβρίου, εκτιμάται ότι θα έχει αποφανθεί σχετικά με το εάν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα αποπεμφθεί από το σώμα και η ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή