Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο έλαβε ο δράστης της δολοφονίας

Οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον ανακριτή
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 23:32
UPD:23:59
FOSPHOTOS/Menelaos Myrillas

Ο 45χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου, στις 9, πήρε ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο 45χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες, η σύζυγος του δράστη, μία γυναίκα που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 3, στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με αντικείμενα που φέρεται ότι απομακρύνθηκαν από το σπίτι του δράστη ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

EURONEWSGREEK

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια έρευνας από την αστυνομία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Όπως επισημάνθηκε από την αστυνομία σχετικά με το τραγικό περιστατικό λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η πρώτη ενημέρωση της έγινε στις 23:57:42, από άτομο που ενημέρωσε την Άμεση Δράση ότι 50 άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια με την ονομασία «Κοράλι». Στο σημείο έφτασαν δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με οκτώ αστυνομικούς, όπου διαπίστωσαν ότι εξωτερικά υπήρχαν περίπου 30 άτομα, κάποια εκ των οποίων έτρεξαν προς την οδό Τσαλδάρη.

Ακολουθώντας τους, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν δύο άνδρες να συμπλέκονται, ο ένας εκ των οποίων ήταν αιμόρφυρτος, με τραύματα από μαχαίρι- ωστόσο, διατηρούσε ακόμα τις αισθήσεις του και υπέδειξε ως δράστη τον άλλο άνδρα, τον οποίο και οι αστυνομικοί συνέλαβαν, ενώ κατέσχεσαν το μαχαίρι.

Στη συνέχεια, στο σημείο μετέβησαν και άλλες δυνάμεις- συνολικά πάνω από 16 αστυνομικοί.

ELLINIKIASTYNOMIA

Όπως προέκυψε, πριν την ενημέρωση των αρχών, είχε προηγηθεί εντός του καταστήματος ένταση ανάμεσα σε δύο παρέες, με έξι περίπου άτομα. Στη συνέχεια, βγήκαν έξω από το κατάστημα, όπου ήταν συγκεντρωμένα άλλα 20 άτομα. Ακολούθησαν φραστικές αντιπαραθέσεις, με τον δράστη να καταφτάνει στο χώρο με το αυτοκίνητό του.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή