Θεός, τεχνολογία, ταχύτητα, δράση και έρωτας

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 09:40
UPD:11:21
A- A A+

Ένας άνδρας που τα βάζει με τον Θεό, στιγμές από τη διαδρομή του καινοτόμου Στιβ Τζομπς, που επηρέασε  την πορεία της τεχνολογίας, εικόνες ιλιγγιώδους ταχύτητας από τη ζωή του πιλότου της Φόρμουλα 1 Νίκι Λάουντα, μια παραστρατιωτική οργάνωση που εισβάλλει στον Λευκό Οίκο και ένας - βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα - έρωτας που προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο βίας, θα φωτίσουν με τα πλάνα τους τις σκοτεινές αίθουσες αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα.

«Μόνο ο Θεός συγχωρεί»

SEVENFILMSGREECE
Αναθέτοντας τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στον Ράιαν Γκόσλιν, τη – βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφια για  Όσκαρ - Κριστίν Σκοτ Τόμας και τον Βιτάγια Πάνσρινγκαρμ, ο σκηνοθέτης των ταινιών «Pusher I, II και III» και «Drive», Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν, επιστρέφει με το αστυνομικό αυτό θρίλερ, που συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

Δημιουργώντας την ιστορία ενός αμερικανού φυγά, που χρησιμοποιεί μία λέσχη πυγμαχίας ως βιτρίνα για τα ναρκωτικά που διακινεί, και της «εγκληματικής» μητέρας του που διψάει για εκδίκηση, ο σκηνοθέτης εξηγεί για την ταινία: «Κατά κάποιον τρόπο, το “Μόνο ο Θεός συγχωρεί” είναι το σύνολο όλων των ταινιών, που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Νομίζω ότι κατευθυνόμουν ολοταχώς προς μία καλλιτεχνική σύγκρουση, με σκοπό να αλλάξω τα πάντα γύρω μου και να δω τι θα προέκυπτε. Η αρχική ιδέα για την ταινία, ήταν μια ιστορία για έναν άντρα, που θέλει να τα βάλει με τον Θεό… Η πίστη βασίζεται στην ανάγκη μας για μια απάντηση από ψηλά, αλλά τις περισσότερες φορές δε γνωρίζουμε καν την ερώτηση. Όταν η απάντηση έρχεται, πρέπει να κοιτάξουμε στο παρελθόν, για να βρούμε τι ρωτήσαμε. Κάπως έτσι, η ταινία είναι φτιαγμένη ως απάντηση, με την ερώτηση να αποκαλύπτεται στο τέλος».

«Jobs»

LEDAVE100
Ο Τζόσουα Μάικλ Στερν μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την επική διαδρομή και την ταραχώδη ζωή του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος σημάδεψε και άλλαξε για πάντα την πορεία της τεχνολογίας, αλλά και του κόσμου. «Αν θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου με δημιουργικό τρόπο, ως καλλιτέχνης, θα πρέπει να μην κοιτάς πολύ πίσω. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να πετάξεις ό,τι έχεις κάνει έως τώρα, όποιος κι αν είσαι» υποστηρίζει ο παθιασμένος επιχειρηματίας μέσω του Άστον Κούτσερ, ο οποίος ανέλαβε να τον ενσαρκώσει σε αυτό το βιογραφικό δράμα, πλαισιωμένος από τους Τζος Γκαντ, Τζ. Κ. Σάιμονς, Ντέρμοντ Μαλρόνεϊ και Τζέιμς Γουντς.

Όπως επισημαίνει ο σκηνοθέτης: «Αυτό που κατάφερε ο Στιβ Τζομπς, προερχόμενος από μία μικροαστική οικογένεια και συνεργαζόμενος με τον Στιβ Γουόζνιακ σε ένα γκαράζ, το οποίο έμελε να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούμε όλοι σε καθημερινή βάση, είναι μια άκρως εμπνευσμένη ιστορία. Αφορά στο πνεύμα της καινοτομίας και της προσήλωσης που απαιτείται, προκειμένου να επιτευχθεί κάτι, που άλλοι θεωρούν ακατόρθωτο».

«Rush»

MOVIETRAILERSGR
Ο - βραβευμένος με δύο Όσκαρ - Ρον Χάουαρντ («A Beautiful Mind», «Frost / Nixon») σκηνοθετεί το σενάριο του - δύο φορές υποψήφιου για Όσκαρ - Πήτερ Μόργκαν, δημιουργώντας μία βιογραφική ταινία, που βασίζεται στη ζωή του - τρεις φορές πρωταθλητή - αυστριακού πιλότου της Φόρμουλα 1, Νίκι Λάουντα, και στο ατύχημά του σε αγώνα, από το οποίο επιβίωσε μετά από κώμα, αλλά και πολύ σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι.

Οι Κρις Χέμσγουορθ, Ντάνιελ Μπρουλ, Ολίβια Γουάιλντ, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Στέφεν Μάνγκαν και Κρίστιαν Μακέι, πρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική αναβίωση της σκληρής μονομαχίας του Τζέιμς Χαντ και του Νίκι Λάουντα, που οι συγκρούσεις τους στην πίστα αναδεικνύουν και τη μεγάλη αντίθεση στον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής τους.

«Λευκός Οίκος: Η πτώση»

VILLAGEGR
Ένας επίδοξος μυστικός πράκτορας, που ξεναγεί την κόρη του στον Λευκό Οίκο, έρχεται αντιμέτωπος με μια βαριά οπλισμένη παραστρατιωτική οργάνωση, η οποία καταλαμβάνει το κτήριο, στην ταινία δράσης του Ρόλαντ Έμεριχ,  με τον – βραβευμένο με Όσκαρ - Τζέιμι Φοξ και τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέισον Κλαρκ, Μάγκι Γκίλενχαλ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Τζέιμς Γουντς και  Ρέιτσελ Λεβέβρ.

«Ατίθαση καρδιά»

AMA FILMS
Από το 1990 επιστρέφει η δραματική ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, με τους Νίκολας Κέιτζ, Λόρα Ντέρν, Γουίλιαμ Νταφόε, Κρίσπιν Γκλόβερ, Ντάιαν Λαντ, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και Χάρι Ντιν Στάντον.
Η παθιασμένη ερωτική ιστορία δύο νέων, που μοιράζονται τις σκοτεινές τους αναμνήσεις και χάνονται σε έναν βίαιο κόσμο, όπου τους καταδιώκουν αστυνομία, εγκληματίες, πληρωμένοι δολοφόνοι και πολλοί άλλοι, βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς