Επίθεση δέχθηκε ο Π. Καμμένος στην Αμφιάλη

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 18:48
UPD:23:54
NAFTEMPORIKI.GR

Στιφμιότυπο από την αντιφασιστική διαδήλωση στην Αμφιάλη.

A- A A+

Στόχος ομάδας εκ των συγκεντρωμένων στη διαμαρτυρία στην Αμφιάλη έγινε πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο κ. Καμμένος έφτασε στο σημείο της συγκέντρωσης για τη δολοφονία του Π. Φύσσα με το αυτοκίνητό, όμως, όταν έγινε αντιληπτός, δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο από συγκεντρωμένους. 

Ο κ. Καμμένος αποχώρησε αμέσως από το σημείο. Πληροφορίες του ΑΜΠΕ αναφέρουν πως μετά από επιμονή των γιατρών που τον εξέτασαν αρχικά, μεταβαίνει σε νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, και συγκεκριμένα αξονική τομογραφία στο κεφάλι.

Π. Καμμένος: Οι παρακρατικοί θέλουν να παραδώσουν τη χώρα στους δανειστές

ANEXARTITOIELLINES

«Οι παρακρατικοί μαζί με τους νεοναζιστές επιθυμούν να παραδώσουν την πατρίδα μας στους δανειστές», δήλωσε κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο μετά την επίθεση εναντίον του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε πως σήμερα είναι μία ημέρα που «θρηνούμε όλοι οι Έλληνες το θύμα του νεοναζισμού, το θύμα εκείνων που θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας», ενώ πρόσθεσε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι «σε αυτούς, οι οποίοι με εντολές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας, ένα κλίμα υποταγής στην τρόικα και τους δανειστές». Οι Έλληνες μπορούν να ξεσηκωθούν με ειρηνικό τρόπο και να απαιτήσουν με μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση την απαλλαγή της πατρίδας από την ξένη κατοχή, επισήμανε ο κ. Καμμένος, ζητώντας την εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος, δηλαδή της προάσπισης του Συντάγματος από το σύνολο του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά την επίθεση εναντίον του το απόγευμα στο Κερατσίνι, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε ως ηθικούς αυτουργούς «όλους εκείνους που υπηρετούν τα συμφέροντα», ενώ κατονόμασε τον Άρη Πορτοσάλτε, δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ . Όπως ανακοινώθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η εν λόγω δήλωση θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάθεση αγωγής από πλευράς του κ. Πορτοσάλτε και του ΣΚΑΪ κατά του κ. Καμμένου. Επίσης, καταφέρθηκε εναντίον των «εφημερίδων που με χρήματα της εταιρείας ‘Ελληνικός Χρυσός’ με λίντσαραν πολιτικά σήμερα το πρωί» .

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως θα υπάρξει απάντηση με δημοκρατικό τρόπο, «με ηρεμία, με ειρήνη απέναντι στο φασισμό και τα συμφέροντα που θέλουν να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό».

Ερωτώμενος από δημοσιογράφο του Mega εάν πιστεύει πως η επίθεση που δέχτηκε σχετίζεται με την προτροπή του για λιντσάρισμα του Χρ. Πάχτα πριν λίγες ημέρες, ο κ. Καμμένος απάντησε: «χθες από το Mega, ο δικός σας δημοσιογράφος, ο αδελφός του υπουργού, ο κ. Καψής, προέτρεψε να με λιντσάρουν. Σας το χαρίζω κυρία μου  Όπως χαρίζω και στον κ. Μπόμπολα των συμφερόντων της 'Ελληνικός Χρυσός' και των ορυχείων την επίθεση εναντίον μου. Ας επιτεθούν όσο θέλουν σε εμάς, είμαστε πολύ πιο ισχυροί από αυτούς».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο Π. Καμμένος είχε δηλώσει: «Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν απειλούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε και θα τελειώσουμε το μαύρο μέτωπο».

Για επίθεση από προβοκάτορες και μέλη παρακρατικών οργανώσεων με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων κάνουν λόγο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε ο Πάνος Καμμένος.

«Πήγαμε για να αποδώσουμε φόρο τιμής στο νέο παιδί που δολοφόνησαν οι ναζιστές. Εγκάθετοι προβοκάτορες και μέλη εξτρεμιστικών, παρακρατικών οργανώσεων που τορπιλίζουν το μεγάλο δημοκρατικό, πατριωτικό μέτωπο, μας επιτέθηκαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις», αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Καλούν επίσης τον ελληνικό λαό να αντισταθεί με πατριωτισμό και αυτοθυσία μπροστά στο μαύρο μέτωπο των ναζιστών και των δανειστών.

Σ. Κεδίκογλου: Να θέσουμε όλοι τέλος στην καλλιέργεια κλίματος έντασης

Την επίθεση καταδίκασε και η ΝΔ, σημειώνοντας ωστόσο πως «εκεί οδηγεί η ρητορική της βίας και η στρατηγική της έντασης».

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδίκασε την επίθεση, καλώντας παράλληλα τους πάντες να θέσουν τέλος στην καλλιέργεια κλίματος έντασης και να περιφρουρηθεί η συνοχή της κοινωνίας μας.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα επίθεση

«Η επίθεση στον κ. Καμμένο είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χτυπήματα που δέχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από ομάδα συγκεντρωμένων στην Αμφιάλη.

«Κάθε προσπάθεια αξιοποίησης της επίθεσης αυτής από όσους αναπαράγουν τη θεωρία των δύο άκρων θα πέσει στο κενό» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: Ελπίζουμε ο κ. Καμμένος να αντιληφθεί την ευθύνη των λόγων του

Την επίθεση καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του: «Καταδικάζουμε την επίθεση εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, και τη βία από όπου και αν προέρχεται.  Ελπίζουμε ο κ. Καμμένος να αντιληφθεί την ευθύνη των λόγων του» .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή