Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ψηφοφορία για τον Κώδικα Δικηγόρων

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 21:21
UPD:21:24
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι στην Επιτροπή δεν ψήφιζαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας υποστηρίζοντας ότι «έχει παραβιαστεί από την ντροπιαστική λειτουργία η δημοκρατική λειτουργία το κύρος του κοινοβουλίου».

A- A A+

Δι’ εγέρσεως της πλειοψηφίας των βουλευτών απορρίφθηκε από το Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής η ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ για νόθευση της ψηφοφορίας και των πρακτικών της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κώδικα Δικηγόρων.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι στην Επιτροπή δεν ψήφιζαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας υποστηρίζοντας ότι «έχει παραβιαστεί από την ντροπιαστική λειτουργία η δημοκρατική λειτουργία το κύρος του κοινοβουλίου».

«Ο νομοθέτης δεν μπορεί να είναι πλαστογράφος. Στη Βουλή δεν μπορεί να εισάγονται πλαστές εκθέσεις», είπε ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Μέχρι σήμερα, 14 χρόνια που είμαι βουλευτής, ακολουθείται η αρχή της δεδηλωμένης», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη απορρίπτοντας τις θέσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «ανούσια διπολική αντιπαράθεση, αγγίζει τα όρια του κοινοβουλευτικού κρετινισμού» και δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπή Δικαιοσύνης Κ. Βιρβιδάκης κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές (ακόμη και για τη ζωή του) ο ίδιος και η οικογένειά του. Για το θέμα της νόθευσης των πρακτικών είπε ότι έχουν εκδοθεί μόνο συνοπτικά πρακτικά και θα πρέπει να περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελικά πρακτικά

«Κολλάμε σε τυπικότητα ανούσια. Γιατί απασχολούμε το Τμήμα τόση ώρα; Το Τμήμα θα κάνει την δουλειά του ανεξάρτητα από την Επιτροπή, ακόμη και η Επιτροπή αν έχει καταψηφίσει το νομοσχέδιο», επεσήμανε ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας πως από τα πρακτικά ήταν φανερό ότι η πλειοψηφία συμφωνούσε με τον Κώδικα Δικηγόρων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης ρώτησε αν οι βουλευτές υπερψήφισαν δηλώνοντας «ναι» με συναινετικό νεύμα. «Σπαταλάτε το χρόνο του κοινοβουλίου με τέτοια; Είναι ντροπή», είπε και μιλώντας επί της ουσίας αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί πως υπήρχε πλειοψηφία.

«Διακωμωδώντας την υπόθεση δεν είναι για να παίζουμε. Μην σπαταλάτε το χρόνο σε επιχειρήματα που είναι φτηνά για το επίπεδο της κοινοβουλευτική σας συγκρότησης», του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος εξέφρασε την συμπάθεια του προς τον Κ. Βιρβιδάκη, τον οποίο πάντως κάλεσε να διευκρινίσει «καθαρά και παστρικά, όπως κάνουν συνήθως οι Κρητικοί», αν συσχετίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις απειλές.

«Να απορριφθεί η ένσταση μεγαλοπρεπώς», ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος επεσήμανε την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου.

«Παιδιαρίζουμε», τόνισε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι εξαιτίας της «προκαλείται διαρκής κωλυσιεργία». «Δεν είμαι υπέρ της κατάργησης των τύπων, αλλά όταν επικαλούμαστε τον τύπο για να κωλυσιεργούμε τις διαδικασίες ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα», είπε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή