ΑΔΕΔΥ: Παρούσα σε έναν αγώνα διαρκείας

Για «μεγάλο, βαρύ και επώδυνο χειμώνα» προειδοποίησε ο πρόεδρος, Οδ. Ντριβαλάς
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 20:24
UPD:21:11
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Παρούσα σε έναν αγώνα διαρκείας» δηλώνει η ΑΔΕΔΥ, η οποία κάλεσε σε συμμετοχή στην 48ωρη απεργία (18-19 Σεπτεμβρίου) και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 11.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρησε η ηγεσία της, επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, πως το Γενικό Συμβούλιο το Σάββατο θα αποφασίσει, με βάση τις προτάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων και των Ομοσπονδιών, τη συνέχεια και κλιμάκωση.

Ο πρόεδρος Οδυσσέας Ντριβαλάς, ο Γενικός Γραμματέας Ερμής Κασσές και η Οργανωτική Γραμματέας Τάνια Καραγιάννη, έκαναν λόγο για «μεγάλο, βαρύ, και επώδυνο χειμώνα» ενώ τόνισαν ότι η 48ωρη απεργία αυτής της εβδομάδας «αποτελεί ένα σημείο πύκνωσης και κορύφωσης ενός ευρύτερου και συντονισμένου αγώνα ο οποίος θα συνεχιστεί έως την αποχώρηση της τρόικας».

Χαρακτήρισαν τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής «πρόγραμμα άγριας λιτότητας, ακραίας αναδιανομής εισοδημάτων» και υποστήριξαν ότι «το κόστος στην ελληνική οικονομία με τη μείωση του ΑΕΠ ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ».

Ανέφεραν επίσης ότι η Δημόσια Διοίκηση «που έχει δεχτεί κατηγορίες, κρίσεις και επικρίσεις, κάθε είδους λοιδορίες, συστηματική απαξίωση στερείται σχεδίου αναδιοργάνωσης και βελτίωσης της κοινωνικής αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας».

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια που γίνονται απολύσεις στο Δημόσιο» υποστήριξαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και τόνισαν ότι δεν συμπαρατάσσονται με κάποιο πολιτικό κόμμα.

Η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε επίσης την ανησυχία της για το μέλλον των ασφαλιστικών φορέων του Δημοσίου εξαιτίας κυρίως του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων.

Όπως αναφέρθηκε, πριν από την κρίση, συνταξιοδοτούνταν 13.000 έως 15.000 υπάλληλοι το χρόνο, σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φθάσει τις 40.000 το έτος. Επίσης τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ εκτίμησαν πως θα πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη η μείωση των συντάξεων και του εφάπαξ κατά 20% έως 30% η οποία σε βάθος χρόνου, και σύμφωνα με τις αναλογικές μελέτες, θα φθάσει στις 5.000 έως 7.000 ευρώ.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή