Συμπαντική φωταύγεια ψηφιακής ποίησης

Bραβευμένη παραγωγή στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 19:11
UPD:19:13
A- A A+

Από τη χώρα του ονείρου και της φαντασίας, από το παλάτι της επιστήμης και της τεχνολογίας, ένα καινούριο σύμπαν ξεπροβάλλει ψηφιακά στον μαγικό «ουρανό» του Πλανηταρίου. Ένα σύμπαν, φτιαγμένο από ανθρώπινο χέρι και όχι από θεϊκό. Ένα σύμπαν  παράλληλο, αλλιώτικο και, πάνω από όλα, φωτεινό.

Σε έναν συναρπαστικό εικονικό κόσμο με υπέροχους ήχους και τοπία θα μας ταξιδέψει ποιητικά η βραβευμένη πλανηταριακή παραγωγή «Lichtmond: Το φωτεινό σύμπαν», που παρουσιάζεται στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, το οποίο γιορτάζει με αυτόν τον εντυπωσιακό τρόπο τη φθινοπωρινή ισημερία, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, με τρεις παραστάσεις, στις 6.30 το απόγευμα και στις 8 και στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Lichtmond: Το Φωτεινό Σύμπαν

Μέσα από ηλεκτρονικούς ήχους και μαγευτικές ψηφιακές εικόνες, θα περιπλανηθούμε σε ένα  παράλληλο σύμπαν με τους δικούς του φανταστικούς ήλιους και τη δική του ξεχωριστή Γη, σε έναν κόσμο που μπορεί και να είναι υπαρκτός, χωρίς να το γνωρίζουμε, αφού τα μυστήρια του πραγματικού άπειρου παντός  είναι ακόμα ανεξιχνίαστα, αφού ό,τι φανταζόμαστε, ίσως, μετατρέπεται σε ύλη σε κάποια άλλα παράλληλα επίπεδα της ύπαρξης, αφού κάθε μας σκέψη, ίσως, είναι η κινητήρια δύναμη μιας ασύλληπτης  δημιουργίας.

Με έμφαση στην ψυχαγωγική επιμόρφωση

Πολυβραβευμένοι για αυτή τους τη δουλειά, τη μουσική υπογράφουν οι Giorgio και Martin Koppehele, Alan Parsons, I Muvrini και Boy George, ενώ την παράσταση θα προλογίσει ένας από τους σκηνοθέτες της, ο οποίος θα μοιραστεί με το κοινό τις εμπειρίες του από τη διαδικασία της παραγωγής.

Πρόκειται για τον Thomas Kraupe, Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Πλανηταρίων (IPS) και Διευθυντή του Πλανηταρίου του Αμβούργου, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη διαδραστική ψυχαγωγική επιμόρφωση και στην εκλαΐκευση της επιστήμης. Με σκοπό του να μεταφέρει τον ενθουσιασμό για τη σύγχρονη επιστημονική έρευνα παγκοσμίως, κινείται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση ως παραγωγός σε ραδιοφωνικές εκπομπές, μέσα από τηλεοπτικές και διαδικτυακές παρουσιάσεις και διαλέξεις σε όλο τον κόσμο, παρασύροντας το κοινό στη μαγεία του σύμπαντος που μας περιβάλλει.

Πληροφορίες
Ίδρυμα Ευγενίδου: λεωφ. Συγγρού 387 - Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9469600. Η διάρκεια της παράστασης είναι 51΄ και προτείνεται για ενήλικες και παιδιά Γυμνασίου και άνω. Για την είσοδο είναι απαραίτητα τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα ξεκινήσει στο ταμείο του Πλανηταρίου, στις 17:30 της ίδιας ημέρας και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Γιώργος Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς