Κ. Μητσοτάκης: Η στρατηγική της έντασης δεν αποτελεί λύση

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 15:08
UPD:15:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι «πάντα ανοικτός για διάλογο, όχι όμως υπό το κράτος προπηλακισμών και κατάληψης δημοσίων κτηρίων».

A- A A+

Τη βούλησή του για συνέχιση του διαλόγου σε πνεύμα γόνιμο και εποικοδομητικό, αλλά χωρίς εντάσεις εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί κατά τη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων.

«Η στρατηγική της έντασης που οδηγεί μερικές φορές στη χρήση βίας δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι είναι «πάντα ανοικτός για διάλογο, όχι όμως υπό το κράτος προπηλακισμών και κατάληψης δημοσίων κτηρίων».

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων μετά την εκτόνωση της έντασης, ο υπουργός δήλωσε πως άκουσε με προσοχή τα αιτήματά τους και εξήγησε αναλυτικά τη λογική του προγράμματος κινητικότητας στον δημόσιο τομέα. 

NAFTEMPORIKIGR
NAFTEMPORIKIGR

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί δυνάμεις των ματ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους σχολικούς φύλακες που βρίσκονταν εντός του προαύλιου χώρου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αργότερα υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένοι διαδηλωτές ένιωσαν δυσφορία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από την πλευρά της η ΕΛΑΣ χαρακτήρισε απολύτως αναγκαία και περιορισμένη τη χρήση χημικών. Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ δίνει τη δική της εκδοχή για το χρονικό της έντασης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «επανειλημμένα κάλεσαν και έδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο».

«Σε όλες τις περιπτώσεις», συμπληρώνει, «οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο κ. Μητσοτάκης έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες

«Ο κ. Μητσοτάκης έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες», σχολιάζει η τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και συμπληρώνει: «Η συγκυβέρνηση προχωρά στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και με απόλυτη κοινωνική αναλγησία».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή