Διαδηλώνουν κατά της διαθεσιμότητας

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 13:23
UPD:14:56
A- A A+

Στο Σύνταγμα έφθασε η πορεία των ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας), ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ) και ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής).

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης νέοι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ.

Κλειστοί λόγω της διαδήλωσης, στην οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συμμετέχουν περί τους 10.000 άτομα, είναι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και η Βασ. Αμαλίας.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας έκλεισε και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Οι συρμοί διέρχονται από τις αποβάθρες χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια.

NAFTEMPORIKIGR

Σε δήλωσή του στο naftemporiki.gr ο ταμίας του δ.σ. της ΟΛΜΕ Βασίλης Τζαφάς διατύπωσε την πρόθεση των καθηγητών να συνεχίσουν τον αγώνα τους έως το τέλος. Όπως είπε, «με τέτοια δυναμική, με τέτοιο ξεκίνημα ο κλάδος θα αντέξει, τον αγώνα θα τον πάρει στα χέρια της η ίδια η κοινωνία που θα επιβάλει σταμάτημα αυτής της πολιτικής».

Ο κ. Τζαφάς σημείωσε ακόμη ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία «ξεπέρασε κάθε προηγούμενο» και πρόσθεσε: «Πλησιάζουμε το 90%, τέτοια ποσοστά καμία απεργία δεν τα είχε με το ξεκίνημα».

«Με το ξεκίνημα αυτό δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, μαζί με τους μαθητές και τους γονείς να ανατρέψουμε τη συγκεκριμένη πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

NAFTEMPORIKIGR

Οι δηλώσεις του Β. Τζαφά

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει παναττική στάση εργασίας, από τις 11:30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιούν από σήμερα σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σήμερα και αύριο απεργούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί  (ΟΙΕΛΕ).  Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως 14:00, έχει εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, προκειμένου οι δάσκαλοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και οι διοικητικοί υπάλληλοι ανώτατων ιδρυμάτων προχωρούν από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράλληλα, πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας.

MAKHΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή