Χαιρετίζει τη συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας η Δαμασκός

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 14:43
UPD:16:08
REUTERS/LARRY DOWNING

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ σφίγγουν τα χέρια μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Γενεύη, στο πλαίσιο των συνομιλιών των δύο χωρών για τη Συρία.

A- A A+

Τη συμφωνία ΗΠΑ και Ρωσίας στη Γενεύη για το συριακό χημικό οπλοστάσιο, χαιρέτισε σήμερα η Δαμασκός.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ο υπουργός Συμφιλίωσης Αλί Χαϊντάρ, συμπληρώνοντας: «Από τη μία, η συμφωνία βοηθά τη Συρία να βγει από την κρίση και από την άλλη βοηθά να αποφευχθεί ο πόλεμος κατά της Συρίας, αφαιρώντας από όσους ήθελαν να τον πραγματοποιήσουν τα επιχειρήματα να το κάνουν».

Όπως είπε, «πρόκειται για μία νίκη για τη Συρία, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στους ρώσους φίλους μας».

MIDRFTUBE
EURONEWSGREEK

Από την πλευρά του σε δηλώσεις του λίγο πριν από την άφιξη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στο Ισραήλ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε οτι οι πράξεις και όχι μόνο τα λόγια είναι εκείνες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της συμφωνίας.

«Ελπίζουμε ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν θα έχουν αποτελέσματα», ανέφερε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι «το Ισραήλ πρέπει να είναι έτοιμο να υπερασπιστεί από μόνο του τον εαυτό του ενάντια στην όποια απειλή και αυτή η ικανότητα και η ετοιμότητα είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ».

Ο Κέρι πρόκειται να ενημερώσει τον Νετανιάχου για τη συμφωνία, ενώ στην ατζέντα των συνομιλιών τους θα βρίσκεται και το μεσανατολικό.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφθασε νωρίτερα σήμερα στην Ιερουσαλήμ κι αυτή τη στιγμή συνομιλεί με τον Νετανιάχου. Οι συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 16.00 (ώρα Ελλάδος). Στη συνέχεια, ο Κέρι θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα έχει αύριο συνάντηση για το θέμα της Συρίας με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς και τον βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ. Στο Παρίσι ο Κέρι θα συναντηθεί και με τον σαουδάραβα ομόλογό του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Γερμανικό πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή