Ρωσία: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την τρομοκρατία» έχουν Δύση και Αζερμπαϊτζάν

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 20:05
UPD:20:11
Kavkaz Centre

Το Kavkaz Centre ιδρύθηκε το 1999 στο Γκρόζνι της Τσετσενίας ως ισλαμικό πρακτορείο ειδήσεων - όργανο των αυτονομιστών και φέρεται να έχει ως ιδιοκτήτη του τον Φινλανδό Μίκαελ Στούρσε.

A- A A+

Η Ρωσία καταγγέλλει τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, τις ΗΠΑ και το Αζερμπαϊτζάν ότι εμπόδισαν το αίτημά της να ενταχθούν στην αντιτρομοκρατική λίστα της Επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (1267/1989) δύο πολίτες και μία τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που συνδέονται με οργανώσεις του δικτύου της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Λόγος γίνεται για τον υπήκοο Φινλανδίας, Μίκαελ Στούρσε, τον πρώην σοβιετικό πολίτη Ισά Ντζαμπραΐλοφ, ο οποίος ζει πλέον στη Σουηδία και την τουρκική ΜΚΟ «Ιμκαντέρ», οι οποίοι, σύμφωνα με «πειστικές αποδείξεις» τις οποίες επικαλούνται οι ρωσικές αρχές, συνεργάζονται με τη συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα διεθνή τρομοκρατική οργάνωση «Εμιράτο του Καυκάσου» και το πληροφοριακό της όργανο, την «εξτρεμιστική δικτυακή πύλη» Kavkaz Centre.

Το Kavkaz Centre ιδρύθηκε το 1999 στο Γκρόζνι της Τσετσενίας ως ισλαμικό πρακτορείο ειδήσεων - όργανο των αυτονομιστών και φέρεται να έχει ως ιδιοκτήτη του τον Φινλανδό Μίκαελ Στούρσε, ο οποίος υποχρεώθηκε λόγω των πιέσεων της Ρωσίας στην Φινλανδία να μεταφέρει την «ηλεκτρονική» έδρα του στη Σουηδία.

Η πρόσβαση στο Kavkaz Centre είναι απαγορευμένη στη Ρωσία, όπου έχει δικαστικώς χαρακτηριστεί «εξτρεμιστικό μέσο, το οποίο διαδίδει εθνικό και θρησκευτικό μίσος».

Το μπλοκάρισμα της ρωσικής πρότασης θεωρείται από τη ρωσική διπλωματία «μη εποικοδομητική προσέγγιση» και «στενά ιδιοτελής προκλητική και επιλεκτική πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή