Μπάσκετ: Αναχώρησε για Κίνα ο Παναθηναϊκός

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 23:50
UPD:23:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Θέλουμε το όνομα του Παναθηναϊκού να μπει στην ασιατική αγορά», τόνισε ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Για την Κίνα αναχώρησε απόψε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, με βασικό στόχο του ταξιδιού να γίνει γνωστό το όνομα των «πράσινων» σε μία από τις μεγαλύτερες χώρες, όπως είπε ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης. 

«Το ταξίδι αυτό γίνεται με βασικό στόχο να γίνει γνωστό το όνομα του Παναθηναϊκού και μία από τις μεγαλύτερες χώρες. Παράλληλα, θα αποκτήσουμε εμπειρίες από ένα μπάσκετ διαφορετικό από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, το ΝΒΑ ή το κολλεγιακό. Θέλουμε το όνομα του Παναθηναϊκό να μπει στην ασιατική αγορά», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπατίστ υπογράμμισε ότι «πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου, θα μας μάθουν κι εκεί καλύτερα και ελπίζω το ταξίδι αυτό να κάνει ακριβώς αυτό. Θα δώσουμε ένα φιλικό αγώνα, αλλά ειλικρινά σε αυτή τη φάση το αποτέλεσμα δεν είναι το ζητούμενο. Το κλειδί είναι να μπούμε στο ρυθμό των αγώνων σταδιακά, να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι».

Ο «ντόπιος» Πινγκ Σανγκ δήλωσε «χαρούμενος που επιστρέφω στην πατρίδα μου και χαρούμενος που οι φίλαθλοι στην Κίνα θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Εύχομαι μετά το ταξίδι αυτό ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι να γνωρίζουν καλύτερα τι σημαίνει Παναθηναϊκός».

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και αγωνιστικά, αλλά και λόγους που αφορούν το μάρκετινγκ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο και τους τρεις τίτλου και αυτό θα κάνει και φέτος κι εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι ζωής που θα κάνουμε».

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, τέλος, επισήμανε πως «ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που θα ταξιδέψει και θα δώσει έναν φιλικό αγώνα στην Κίνα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Βρισκόμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας, κάνουμε δυνατές προπονήσεις και τώρα θα ακολουθήσει μια σειρά φιλικών αγώνων αρχικά στην Κίνα, μετά στη Μόσχα και στη συνέχεια στο Ρέθυμνο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις