Αναχώρησε για το Καρπενήσι ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 12:50
UPD:15:18
OLYMPIACOS BC

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την προετοιμασία του Ολυμπιακού και για τη νέα σεζόν πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Καρπενήσι.

A- A A+

Για το Καρπενήσι, όπου θα διεξαχθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, αναχώρησε σήμερα η αποστολή του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, με το Γιώργο Μπαρτζώκα λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας να θέτει υψηλούς στόχους για τη νέα περίοδο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους νεοαποκτηθέντες.

«Στόχος είναι τα νέα πρόσωπα που βρίσκονται στην ομάδα να καταλάβουν τι φιλοσοφία του Ολυμπιακού και το τι σημαίνει η ομάδα. Είναι λάθος να βάλεις κάποιον στόχο πρώτο π.χ. πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα ή κύπελλο. Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται, κοιτώντας την κάθε μέρα που έχουμε μπροστά μας. Πιστεύω πάντως πως θα πάμε πολύ μακριά φέτος. Αν έχουμε υγεία θα καταφέρουμε πολλά πράγματα», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή επιτυχία στην εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι ευχή. Και όπως όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε ότι θα γίνει κάτι πολύ καλό. Το ελληνικό μπάσκετ έχει αποδείξει πως είναι στην κορυφή της Ευρώπης και εθνικά, αλλά και συλλογικά. Περιμένουμε να δούμε με ανυπομονησία τα παιχνίδια».

OLYMPIACOS BC

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν αναμένεται να παίξει εφέτος πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο διεθνής γκαρντ είπε από την πλευρά του: «Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Κάθε σεζόν που ξεκινάει, πάμε να διεκδικήσουμε όλους τους τίτλους. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και φυσικά το Ευρωπαϊκό. Τώρα για την Ευρωλίγκα τι να πω; Και πέρσι όλοι έλεγαν πως θα είναι δύσκολο, πως θα μας περιμένουν όλους στην γωνία και τελικά τα καταφέραμε! Θα συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία, σεμνά και ταπεινά. Βέβαια, πέρα από την Ευρωλίγκα, πρώτα απ' όλα θα πρέπει να πάμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, δύο τίτλοι που τους χάσαμε, πράγμα που μας στεναχώρησε όλους».

Έτοιμος για σκληρή δουλειά είναι ο «νέος» στην πειραϊκή ομάδα, Μπρεντ Πέτγουεϊ: «Καταρχάς έχουμε ένα εξαιρετικό προπονητικό-τιμ, το οποίο μας βοηθάει αρκετά. Έχουμε πιστεύω τα εργαλεία που χρειαζόμαστε ώστε να πετύχουμε. Είναι σημαντικό όμως να βρούμε την χημεία μας σαν ομάδα. Από την πλευρά μου προσπαθώ καθημερινά και δουλεύω σκληρά ώστε να παρουσιαστώ όπως πρέπει και με θέλει η ομάδα».

Δηλώσεις έκαναν επίσης οι νεοαποκτηθέντες, Δημήτρης Αγραβάνης και Ιωάννης Παπαπέτρου:

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Είναι εντελώς διαφορετικό το συναίσθημα από το κολλέγιο του Τέξας στον πρωταθλητή Ευρώπης. Υπάρχουν υψηλές προσδοκίες και δουλεύουμε σε πιο επαγγελματικό πλαίσιο. Η προετοιμασία πάει πολύ καλά, γίνεται σκληρή δουλειά και στο Καρπενήσι πάμε για το δεύτερο μέρος με στόχο να «δέσουμε» σαν ομάδα. Προσωπικά με αυτά που έχω δει αυτές τις ημέρες, νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου. Θα κάνω ότι μου ζητηθεί από τον προπονητή για να βοηθήσω. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια. Καλύτερα να πάμε μέρα με τη μέρα, με στόχο να είμαστε αυτοί που πρέπει τη κατάλληλη στιγμή».

Δημήτρης Αγραβάνης: «Η προετοιμασία πάει πολύ καλά, είναι από τις πιο σκληρές που έχω κάνει. Θέλουμε πολύ δουλειά για να γίνουμε ομάδα, διότι υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά σε ηλικία αλλά και καινούργιοι παίκτες και απουσίες. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θα χρειαστώ πολύ δουλειά για να φτάσω στο πιο υψηλό επίπεδο και να ολοκληρωθώ σαν παίκτης, αλλά δεν υπήρχε καλύτερο μέρος από αυτό για να δουλέψω και να το καταφέρω. Παίζοντας δίπλα σε τόσο σπουδαίους παίκτες μόνο καλύτερος μπορεί να γίνω». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις