Σύσκεψη των αντιπροσώπων των πέντε μόνιμων μελών του Σ.Α. για τη Συρία

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 21:19
UPD:21:35
EPA/JASON SZENES

Στο τραπέζι θα τεθεί και το γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος, με βάση το οποίο δίνεται τελεσίγραφο στην κυβέρνηση του Άσαντ να παραδώσει τα χημικά όπλα. Στη φωτογραφία, η αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη.

A- A A+

Οι αντιπρόσωποι των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Κίνα) θα συναντηθούν εντός της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη για να συζητήσουν το ρωσικό σχέδιο, με βάση το οποίο το συριακό χημικό οπλοστάσιο θα τεθεί υπό διεθνή έλεγχο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος, με βάση το οποίο δίνεται τελεσίγραφο στην κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ να παραδώσει τα χημικά όπλα που διατηρεί στην κατοχή της, υπό την απιελή μέτρων τιμωρίας, το οποίο η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει «απαράδεκτο».

Η ώρα της συνάντησης δεν έχει γίνει γνωστή. Την Πέμπτη, εξάλλου, αναμένεται η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας, κ.κ. Κέρι και Λαβρόφ αντίστοιχα, για την περαιτέρω επεξεργασία του σχεδίου, στη Γενεύη.

Ο κ. Κέρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θα συναντηθεί επίσης και με τον ειδικό μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και του Αραβικού Συνδέσμου για το συριακό, Λαχντάρ Μπραχίμι.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή