Τ. Κουίκ: Την οριστική εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία επιβεβαίωσε ο ΥΠΕΞ

«Δεν θα συνυπογράψουμε το πρακτικό θανάτου για το όνομα της Μακεδονίας»
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 17:48
UPD:17:57
EUROKINISSI

Στιγμιότυπο από την ενημέρωση που έκανε σήμερα για τα σημαντικά τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος επιβεβαίωσε, στην ενημέρωση που έκανε σήμερα για τα σημαντικά τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, την αναγγελία της οριστικής εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ, δεν θα συνυπογράψουμε το πρακτικό θανάτου για το όνομα της Μακεδονίας.

«Ας σκεφθούν, κυρίως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αυτή την επίσημη εξέλιξη που αναγγέλθηκε σήμερα και ας γυρίσουν το χρόνο πίσω, εκεί όπου εκατομμύρια Έλληνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό διαδήλωναν στους δρόμους για το όνομα της Μακεδονίας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας γκρεμιζόταν από τον Αντώνη Σαμαρά», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της Συρίας, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζει πως έμειναν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε στον κ. Βενιζέλο και που έχουν να κάνουν με τη στάση της Ελλάδας, στα πλαίσια της κρίσης της Συρίας, έναντι της Τουρκίας, η οποία μετά το χαστούκι που έφαγε από την «Αραβική άνοιξη», επιχειρεί μέσω Συρίας να επιβάλλει το ρόλο της στην περιοχή, των ακραίων ισλαμιστών, των μισθοφόρων και της χρηματοδότησης, από τις γνωστές αραβικές χώρες, ισλαμοφασιστών και μισθοφόρων που «σφάζουν στο γόνατο όποιον βρουν μπροστά τους, ακόμα και παιδιά και ανάμεσά τους Χριστιανούς.

«Η μόνη απάντηση που εισέπραξα από τον υπουργό Εξωτερικών σε σχέση με την όποια εμπλοκή της Ελλάδας στο θέμα της Συρίας ήταν ότι “δεν έχει ζητηθεί παροχή βοήθειας από Ελλάδα”», συμπλήρωσε ο κ. Κουίκ.

Επίσης καμία απάντηση δεν έλαβε ο κ. Κουίκ, όπως αναφέρει, σχετικά με την ΑΟΖ και το δημοσίευμα για την ανακήρυξη της Στρογγύλης ως αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που επηρεάζει τις σχετικές οριοθετήσεις της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

«Μπροστά στις διαμαρτυρίες βουλευτών - μελών της συνεδρίασης, ότι έμειναν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις, ο υπουργός Εξωτερικών επικαλέστηκε την προκαθορισθείσα συνάντησή του για τις 3 το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας», κατέληξε ο βουλευτής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή