Γερμανία: Σε ερωτήσεις πολιτών θα απαντήσει ζωντανά ο Στάινμπρουκ

Δοκιμασία για τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών για την πρωθυπουργία
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 17:40
UPD:17:46
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Στο κοινό της εκπομπής, η οποία θα έχει διάρκεια 75 λεπτά, θα μετέχουν 150 ψηφοφόροι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Πέερ Στάινμπρουκ, υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την καγκελαρία της Γερμανίας στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, θα κληθεί την Τετάρτη να απαντήσει στις ερωτήσεις απλών πολιτών, σε προεκλογική εκδήλωση που θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει κατ' αυτόν τον τρόπο να καλύψει εν μέρει την απόσταση που τον χωρίζει από την Άγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος εμφανίστηκε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD την Δευτέρα.

Στο κοινό της εκπομπής, η οποία θα έχει διάρκεια 75 λεπτά, θα μετέχουν 150 ψηφοφόροι. Η συγκέντρωση θα γίνει σε ένα πρώην βυρσοδεψείο της βιομηχανικής ζώνης του Μενχενγκλάντμπαχ, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί σε γκαλερί.

Τα ποσοστά του κ. Στάινμπρουκ ανεβαίνουν όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, ωστόσο υπολείπεται ακόμη σημαντικά της Μέρκελ.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CDU/CSU) λαμβάνουν ποσοστό 39% ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κυμαίνονται στο 25%.

Η εκπομπή Wahlarena («Εκλογική Αρένα») είναι το σημαντικότερο ζωντανό τηλεοπτικό προεκλογικό πρόγραμμα μετά την τηλεμαχία μεταξύ της κ. Μέρκελ και του κ. Στάινμπρουκ, την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι ψηφοφόροι μετέχουν ενεργά, θέτοντας ερωτήσεις για θέματα που τους αφορούν άμεσα, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας. Το κανάλι έχει καλέσει τους Γερμανούς να σχολιάζουν τις απαντήσεις και τις ερωτήσεις μέσω του Twitter και τα κορυφαία σχόλια θα εμφανίζονται στον ιστότοπο της εκπομπής κατά τη διάρκεια της προβολής της.

Την Δευτέρα η κ. Μέρκελ έδειξε να ευαισθητοποιείται για τις χαμηλές αμοιβές των εργαζομένων, υποσχέθηκε ότι η Γερμανία δεν θα εμπλακεί σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και εξέφρασε τη διαφωνία της με το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών να υιοθετούν παιδιά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή