Διατηρεί το προβάδισμά της η Μέρκελ

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 13:50
UPD:13:54
EPA/THOMAS FREY

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ μίλησε χθες  σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της στην Τρηρ.

A- A A+

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ διατήρησε το ευρύ προβάδισμά της επί του σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Πέερ Στάινμπρουκ μετά την τηλεοπτική αναμέτρησή τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Στην ερώτηση «ποιον θα επιθυμούσατε για καγκελάριο;» το 59% των ερωτηθέντων απάντησε την Άγκελα Μέρκελ και μόνο το 30% τον Πέερ Στάινμπρουκ.

Στην πρόθεση ψήφου κερδισμένο βγαίνει και πάλι το κόμμα της Μέρκελ, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) με 41%. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) λαμβάνει ποσοστό 26%.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Μέρκελ θα είναι σε θέση να δημιουργήσει και πάλι κυβερνητικό συνασπισμό της με τους φιλελεύθερους των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), οι οποίοι αναμένεται να λάβουν ένα 6% των ψήφων.

Οι Πράσινοι φυλλορροούν στο 10% (-2 μονάδες) και το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα Ντι Λίνκε παίρνει μια μονάδα και φτάνει στο 8%.

Το κόμμα κατά του ευρώ Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει στο 3%, κάτω από το 5% που είναι απαραίτητο για να εκλέξει βουλευτές.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 2 ως τις 4 Σεπτεμβρίου από το ινστιτούτο Βάλεν σε δείγμα 1.296 προσώπων για το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή