Eυρωμπάσκετ 2013 - Τρινκιέρι: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε»

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 17:30
UPD:17:39
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντρέα Τρινκέρι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αισιόδοξος ότι οι Έλληνες διεθνείς θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην αυριανή αναμέτρηση με την Ισπανία απέναντι στην «καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης» όπως είπε, εμφανίστηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Ο Ιταλός τεχνικός της Εθνικής ομάδας υποστήριξε πως «ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς, πώς και πότε. Είναι θέμα πώς θα τα καταφέρουμε να παράγουμε την καλύτερή μας προσπάθεια αύριο απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Έχουμε τη θέληση και την ικανότητα να το πετύχουμε».

Όπως παρατήρησε ο εκλέκτορας της Εθνικής «αυτά που έγιναν στα δύο τελευταία παιχνίδια μάς πλήγωσαν στο γήπεδο και την ψυχολογία, αλλά παίζουμε για κάτι. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσπάθεια που μπορούμε στην άμυνα. Τώρα είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε, έχουμε ξεκάθαρους στόχους, αλλά γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζουμε και την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, μακράν».

Όσο για την τακτική που θα κληθεί να επιλέξει για να αναχαιτίσει τον Μαρκ Γκασόλ; «Θα έχουμε περισσότερο ροτέισον απέναντί του. Θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά πάνω του. Ίσως τον αντιμετωπίσουμε και με τρεις παίκτες. Είναι σπουδαίος, αλλά αντιμετωπίζουμε την Ισπανία. Κάθε παιχνίδι κερδίζεται από τους παίκτες και αν κερδίσουμε τα ματς απ έχουμε καλές πιθανότητες».

HELLENICBF
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε: «Με το ρόλο του φαβορί δεν τα πήγαμε πολύ καλά και τώρα που είμαστε με την πλάτη στον τοίχο ελπίζω και πιστεύω πως θα αντιδράσουμε καλύτερα. Αν ηττηθούμε αύριο δεν εξαρτάται μόνο από μας πλέον, γιατί θα χρειαστούμε και κάποια άλλα αποτελέσματα. Εννοείται ότι δεν τα έχουμε παρατήσει, έχουμε πεισμώσει πολύ και ξέρουμε ότι αυτή δεν είναι η πραγματική μας εικόνα».

Ο Μάικ Μπράμος, τέλος, τόνισε πως «δεν έχει σημασία να πούμε πολλά, αλλά πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα καλύτερα από ό,τι κάναμε. Όλοι πιστεύουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρχίζοντας από αύριο. Η Ισπανία είναι μία ομάδα που παίρνει αυτοπεποίθηση από την καλή της άμυνα κι έτσι λειτουργεί στην επίθεση. Πρέπει να πάμε στο σετ παιχνίδι κι αν ελέγξουμε το παιχνίδι θα είναι υπέρ μας».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις