Eυρωμπάσκετ: Ήττα της Εθνικής από Φινλανδία και «μπλέξιμο» για τη συνέχεια

Κακή για δεύτερο αγώνα η Ελλάδα, έχασε με 77-86
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 17:21
UPD:17:55
EPA/ANTONIO BAT

Ο Αντώνης Φώτσης σε στιγμιότυπο από τον αγώνα.

A- A A+

Κακή για δεύτερο συνεχή αγώνα, μετά την Ιταλία η Εθνική ομάδα ηττήθηκε και από τη Φινλανδία, με 77-86 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην α΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον Δ΄ όμιλο.

Αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη φάση η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει υπερπροσπάθεια για να προκριθεί στα προημιτελικά, καθώς μεταφέρει τις ήττες από τη «σκουάντρα ατζούρα» και τους Σκανδιναβούς.

Με τον Σπανούλη να ξεκινά βασικός και να σκοράρει με το «καλημέρα» 5 πόντους και τους Μπουρούση, Πρίντεζη να κυριαρχούν στα ριμπάουντ, η Εθνική προηγήθηκε 16-10, δίνοντας την εντύπωση ότι η συνέχεια θα ήταν ανάλογη.

FIBAEUROPETV
FIBAEUROPETV

Το καλύτερο κάρφωμα του αγώνα από τον Κώστα Παπανικολάου

FIBAEUROPETV

Η καλύτερη φάση του αγώνα από τον Φινλανδό Τουούκα Κότι

Ατυχώς, όμως, ο Τρινκέρι και οι παίκτες του είχαν υπολογίσει χωρίς τον ασυγκράτητο Κόπονεν, ο οποίος με 29 πόντους (5 τρίποντα) διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα του Ιταλού ομοσπονδιακού εκλέκτορα.

Η Εθνική δεν ήταν αναποτελεσματική, πάντως, μόνο στο μαρκάρισμα του Κόπονεν, αλλά στο 3ο δεκάλεπτο «βραχυκύκλωσε» και επιθετικά, σκοράροντας μόλις 12 πόντους στο συγκεκριμένο διάστημα.

Το… μαρτύριο είχε όμως και συνέχεια, καθώς οι σαστισμένοι διεθνείς επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να μοιάζουν με την… dream team. Οι Φιλανδοί έκλεβαν μπάλες, σκόραραν από παντού και με τρίποντο του Χαφ έκαναν το 74-62, 2:26 πριν τη λήξη, εξανεμίζοντας έτσι κάθε ελληνική ελπίδα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις