Μουντιάλ 2014: Η Ελλάδα νίκησε τη Λετονία και εξασφάλισε συμμετοχή στα πλέι οφ

Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Σαλπιγγίδης στο 58΄
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 23:36
UPD:11/09/2013 00:01

Με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 58΄, η Εθνική νίκησε 1 - 0 τη Λετονία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

A- A A+

Η Εθνική ομάδα έκανε το καθήκον της, νίκησε και τη Λετονία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το σκορ που αποτελεί «σήμα κατατεθέν» της, δηλαδή 1-0 με το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 58΄, αλλά το «δώρο» που περίμενε από τους Σλοβάκους δεν ήρθε, καθώς οι Βόσνιοι πέρασαν νικηφόρα (2-1) από τη Ζίλινα ανατρέποντας το 0-1 που είχαν βρεθεί να χάνουν.

Ελλάδα και Βοσνία ισοβαθμούν στην κορυφή του 7ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ του 2014, με τους Βαλκάνιους να είναι πρώτοι λόγω καλύτερης επιθετικής συγκομιδής. Το θετικό της βραδιάς, όμως, είναι ότι στη χειρότερη γι΄ αυτήν περίπτωση η «γαλανόλευκη» ομάδα εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και κατ΄ επέκταση τη συμμετοχή της στα πλέι οφ με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του ομίλου, η Ελλάδα θα περατώσει εντός έδρας τις υποχρεώσεις της αντιμετωπίζοντας τη Σλοβακία στις 11 Οκτωβρίου και το Λιχτενστάιν τέσσερις ημέρες αργότερα. Αντίστοιχα, στις ίδιες ημερομηνίες οι Βόσνιοι θα αντιμετωπίσουν αρχικά το κρατίδιο της κεντρικής Ευρώπης και ακολούθως τη Λιθουανία, σε ματς που ίσως κρίνει πολλά.

ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο αγωνιστικό μέρος, μετά την παρέλευση των πρώτων λεπτών η Ελλάδα άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, η Λετονία να οπισθοχωρεί και οι ευκαιρίες να έρχονται, αλλά να χάνονται… Στο 9΄ ο Σαμαράς γύρισε από αριστερά αλλά ο Σαλπιγγίδης δεν κατόρθωσε να βρει καλά την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 14΄ και στη σέντρα του Κατσουράνη ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά ο Κολίνκο απέκρουσε σωτήρια.

Οι διεθνείς είχαν πιάσει τους Λετονούς «από το λαιμό», κι έτσι στο 19΄ Σαμαράς και Νίνης έπαιξαν το ένα-δύο, ο «Σάμι» σούταρε από πλάγια αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 26΄ και σε νέα σέντρα, από τον Νίνη αυτή τη φορά, ο Τοροσίδης ξεπετάχθηκε στην πλάτη της λετονικής άμυνας αλλά η κεφαλιά-ψαράκι δεν βρήκε στόχο, όπως και η κεφαλιά του Μήτρογλου στο 32΄, στη σέντρα του Σαλπιγγίδη.

ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε  με την ελληνική ομάδα να προσπαθεί να βρει ρυθμό αλλά και παιχνίδι από τον άξονα, με εκφραστή κυρίως τον Σαμαρά, ο οποίος στο 58ο λεπτό πέρασε μια εκπληκτική ασίστ στον Σαλπιγγίδη και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ τελειώνοντας εξαιρετικά τη φάση με υπέροχο αριστερό πλασέ.

ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Οι φίλαθλοι πανηγυρίζουν για το γκολ που σημείωσε ο Σαλπιγγίδης στο 58ο λεπτό.

Στη μοναδική καλή στιγμή τους στον αγώνα οι παίκτες του Πάχαρς απείλησαν στο 70΄, με τον Λαϊζάνς να γίνεται τελικός αποδέκτης μιας οργανωμένης επίθεσης αλλά να σουτάρει άουτ. Στο 86΄ ο Ρούγκινς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα επειδή απώθησε τον Κατσουράνη, με τον αρχηγό της Εθνικής να δέχεται πάντως κίτρινη κάρτα στην ίδια φάση και στις καθυστερήσεις άλλη μία, στην πρώτη αποβολή της καριέρας του με την Εθνική ομάδα ύστερα από 106 αγώνες, που σημαίνει ότι ο μέσος του ΠΑΟΚ δεν είναι διαθέσιμος για το προσεχές παιχνίδι με τους Σλοβάκους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις