Ο Ναδάλ νικητής στο U.S. Open

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 11:03
UPD:11:07
REUTERS/MIKE SEGAR

Ο ισπανός τενίστας Ράφα Ναδάλ σηκώνει ψηλά το κύπελλο, έπειτα από τη νίκη του επί του σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του U.S. Open.

A- A A+

Ο Ράφα Ναδάλ επέστρεψε και, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι πιο δυνατός από ποτέ. Ο Ισπανός τενίστας νίκησε εύκολα στον τελικό του U.S. Open τον άλλοτε «εφιάλτη» του, Νόβακ Τζόκοβιτς, με 3-1 (6-2, 3-6, 6-4, 6-1) και επιβεβαίωσε ότι αυτή την περίοδο απλώς δεν παίζεται.

Ο Ναδάλ έφτασε στους 13 τίτλους γκραν σλαμ και πέρασε στην τρίτη θέση της κατάταξης των αθλητών που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο, πίσω από τους Ρότζερ Φέντερερ (17) και Πιτ Σάμπρας (14).

Ταυτόχρονα, ο δεύτερος τίτλος της καριέρας του στη συγκεκριμένη διοργάνωση αποτέλεσε τη συνολικά 10η φετινή νίκη στα 13 τουρνουά που συμμετείχε εντός του 2013, ενώ το αήττητό του αυξήθηκε σε 22 συνεχείς αναμετρήσεις. 

Με ανεβασμένη ψυχολογία και εξαιρετική αυτοπεποίθηση, ο Ίβηρας ξεκίνησε πολύ καλύτερα απέναντι στον αγχωμένο, νευρικό και επιρρεπή στο αβίαστο λάθος Σέρβο. Ο Τζόκοβιτς δεν είχε καλό σερβίς στο πρώτο σετ, το οποίο και έχασε εύκολα με 6-2.

Αντιστρόφως ανάλογη η εικόνα στη συνέχεια, με τον «Νόλε» να γίνεται πιο επιθετικός, να απαντά με τα γνωστά «βαθιά» χτυπήματα στις επιθέσεις του Ναδάλ και, εν τέλει, να ισοφαρίζει κερδίζοντας το σετ με 6-2. 

REUTERS/MIKE SEGAR

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (αριστερά) συγχαίρει τον Ράφα Ναδάλ για τη νίκη του.

Κομβικό σημείο της συνάντησης αποτέλεσε, όμως, το σετ που ακολούθησε. Ο Τζόκοβιτς διατηρούσε το προβάδισμα, ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 4-4, αμέσως ύστερα ο Σέρβος είχε τρεις ευκαιρίες (40-0) για το μπρέικ και το προσπέρασμα, όμως όχι μόνο τις έχασε μα και απώλεσε το γκέιμ στο δικό του σερβίς, για να κάνει έτσι ο Ναδάλ το 2-1.

ATPWORLDTOUR

Η συνέντευξη Τύπου του Ράφα Ναδάλ μετά τον τελικό

US OPEN TENNIS CHAMPIONSHIPS

Η συνέντευξη Τύπου του Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τον τελικό

Ο Τζόκοβιτς φάνηκε να βρίσκεται πια κάτω από μεγάλη πίεση, στην οποία δεν κατόρθωσε να αντεπεξέλθει. Τα λάθη εμφανίστηκαν εκ νέου στο παιχνίδι του, ο Ναδάλ άπλωνε στο τερέν του «Arthur Ashe» την αναμφισβήτητη κλάση του και κάπως έτσι ο Ισπανός έφτασε στην ευκολότερη, ίσως, νίκη της καριέρας του απέναντι στον μοναδικό αθλητή που θα μπορούσε να τον «χτυπήσει» αυτή την περίοδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις