Θρίαμβος της Σερένα Ουίλιαμς στο U.S. Open

Αυτός είναι ο πέμπτος τίτλος στη διοργάνωση για την κορυφαία τενίστρια
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 11:30
UPD:11:52
REUTERS/RAY STUBBLEBINE

Η αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Ουίλιαμς πανηγυρίζει τη νίκη της επί της Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία στον τελικό του U.S. Open, που διεξάγεται στην πόλη της Νέας Υόρκης.

A- A A+

Το «back to back» είναι γεγονός για τη Σερένα Ουίλιαμς, η οποία διατήρησε τα κεκτημένα στο U.S. Open επικρατώντας στον τελικό της διοργάνωσης με 2-1 (7-5, 6-7, 6-1) της Βικτόρια Αζαρένκα, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι.

Ταυτόχρονα, το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης έφτασε στον πέμπτο τίτλο της στη Νέα Υόρκη, μετά τις επιτυχίες το 1999, 2002, 2008 και 2012.

Στο πρώτο σετ οι δύο κορυφαίες αθλήτριες έφτασαν στο 11ο γκέιμ, με την Λευκορωσίδα να προηγείται 40-15 αλλά να δέχεται τέσσερις συνεχείς πόντους και την Ουίλιαμς να φτάνει στο μπρέικ και στη συνέχεια στο 1-0, κερδίζοντας το σετ με 7-5.

Στη συνέχεια η Αμερικανίδα προηγήθηκε με 4-1 στα γκέιμ κάνοντας διπλό μπρέικ, αλλά η Αζαρένκα δεν ήταν διατεθειμένη να παραδοθεί αμαχητί και με εκπληκτικό παιχνίδι ισοφάρισε σε 5-5.

Η Ουίλιαμς «έσπασε» το σερβίς της αντιπάλου της και βρέθηκε να σερβίρει για το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή μετά την ισοφάριση της Ευρωπαίας αθλήτριας, που κατάκτησε το σετ με 7-6. 

US OPEN TENNIS CHAMPIONSHIPS

Η συνέντευξη Τύπου της Σ. Γουίλιαμς μετά τον τελικό

Αυτή η εντυπωσιακή ανατροπή, όμως, για την οποία απαιτήθηκε πολύ μεγάλη κατανάλωση σωματικής και ψυχικής ενέργειας έκανε την Αζαρένκα να «στερέψει». Η Ουίλιαμς ξέφυγε νωρίς με διαφορά δύο σετ και έφτασε θριαμβευτικά στο 6-1 και τον πέμπτο τίτλο ενώπιον των συμπατριωτών της. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις