Playstation Vita TV από την Sony

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 13:11
UPD:13:11
A- A A+

Η Sony ανακοίνωσε το Playstation Vita TV: πρόκειται για μία μικρή (6x10 εκ.) κονσόλα, η οποία βασίζεται στο hardware του PS Vita και συνδέεται με την τηλεόραση και τα χειριστήρια του Playstation, επιτρέποντας στον χρήστη να παίξει παιχνίδια του PS Vita και του PSP και δίνοντας πρόσβαση σε μία ποικιλία υπηρεσιών ψυχαγωγίας της εταιρείας. Το κόστος του θα ανέρχεται περίπου στα 100 δολάρια, και θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 14 Νοεμβρίου.

Σε πρώτο επίπεδο, θα υποστηρίζει υπηρεσίες video που δραστηριοποιούνται στην Ιαπωνία, όπως τα Hulu, Tsutaya TV και Nico Nico Douga, καθώς και τα Video Unlimited και Music Unlimited της Sony, ενώ θα περιλαμβάνονται και εφαρμογές για το Vita, όπως το LiveTweet. Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «extender» για παιχνίδια του Playstation 4, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να τα παίξει σε άλλη τηλεοπτική οθόνη εάν αυτή με την οποία είναι συνδεδεμένο το PS 4 είναι κατειλημμένη- στην ουσία, θα επιτρέπει στον χρήστη να παίξει παιχνίδια «εξ αποστάσεως», σε άλλη οθόνη, εάν η ίδια η κονσόλα βρίσκεται σε άλλο σημείο του σπιτιού.

Αν και το ευρύ κοινό αναμένεται να αντιδράσει θετικά απέναντι στο Playstation Vita TV, η εταιρεία προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις στο ιαπωνικό κοινό, καθώς φαίνεται πως οι Ιάπωνες gamers θα πρέπει να περιμένουν ως τις 22 Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν την κονσόλα, η οποία θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία της στις ΗΠΑ.

GAMESHQMEDIA
Η τιμή της θα είναι 41.979 γιεν (η τιμή στις ΗΠΑ θα είναι 399 δολάρια)- 46.179 με την Playstation Camera. Σύμφωνα με την εταιρεία, η καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη της αναπροσαρμογής «δυτικών» τίτλων παιχνιδιών για το ιαπωνικό κοινό.

Προτεινόμενα για εσάς